Sedu-facelift-2011-uusi-banneri.png
Etusivu / Hae opiskelemaan / Koulutustarjonta / Hotelli-, ravintola- ja catering alan perustutkinto

 

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto



Työ ruoan parissa on mielenkiintoista ja haastavaa!
Ruoka-alan ammattilaisen tavoitteena on kauniisti katettu, herkullinen ja ravitseva ateriakokonaisuus ja tyytyväinen asiakas!

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuolisia valmiuksia erityyppisten ammattikeittiöiden ruokatuotanto- ja asiakaspalvelutehtäviin.
 
Tutkinnon suorittaneella on asiakaslähtöinen hotelli-, ravintola- ja catering-alan perusammattitaito sekä hyvä tietämys elintarvikehygieniasta, suurtalousteknologiasta, ravintolakeittiöstä, ravitsemuksesta sekä toiminnan tuloksellisuud
esta. Tutustu monipuoliseen alaan sivustolla www.herkkuammatti.fi

Hotelli-, ravintola- ja cateringalalla ensimmäinen opiskeluvuosi on alan perusopintoja, joita voi opiskella Seinäjoella Kirkkokadun ja Törnäväntien opetuspisteessä sekä Kurikan, Lapuan ja Ähtärin Koulutien opetuspisteissä. Toisen vuoden syksyllä opiskelija aloittaa valitsemassaan koulutusohjelmassa ja valmistuu opintojensa jälkeen kokiksi tai tarjoilijaksi.

Huom!
Kevään 2015 yhteishaussa myös yo-paikkoja! Lukiopohjalta voit hakeutua suorittamaan Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon Kokin koulutusohjelmaa Seinäjoella Kirkkokadulla. Kahdessa vuodessa sinusta tulee kokki.

Huom! Kurikassa mahdollisuus opiskella kokiksi työvaltaisesti pienryhmässä.


  Kokit.JPG


Jatkokulutus

Kolmivuotinen tutkinto antaa jatko-opiskelukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut nuori jatkaa usein opintojaan ammattikorkeakoulussa matkailu- ja ravitsemisalalla ja valmistuu restonomiksi AMK). Hän voi myös suorittaa alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Ammatillisten opintojen ohessa voi myös suorittaa kaksoistutkinnon eli valmistua ammattiin ja kirjoittaa ylioppilaaksi tai opiskella kaksi ammatillista tutkintoa.

DSC00320.JPG  DSC00324.JPG

Sedun hotelli-, ravintola- ja caterinalan koulutus yhteishaussa keväällä 2015:

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokin ko, kokki

Koulutuskeskus Sedu, Kurikka, pk
Koulutuskeskus Sedu, Lapua, pk
Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri, Koulutie, pk
Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Törnäväntie, pk

Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Kirkkokatu, yo
Huom! Lukiopohjalta haku Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Ylioppilas, valmistut kahdessa vuodessa kokiksi.


Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, asiakaspalvelun ko, tarjoilija
Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Törnäväntie, pk

Kokin osaamisalan tai Asiakaspalvelun osaamisalan valitset ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Kaikkien opetuspisteiden opiskelijoilla on mahdollisuus valita myös Asiakaspalvelun osaamisala ja valmistua tarjoilijaksi.

Yhteystiedot

Sähköposti: etunimi.sukunimi@sedu.fi

Koulutuskeskus Sedu, Kurikka
Huovintie 1, 61300 KURIKKA, p. 020 124 5000
Opo: Timo Vainionpää p. 040 868 0168

Koulutuskeskus Sedu, Lapua
Ammattikoulunkatu 10, 62100 LAPUA
puh. 020 124 6000
Opot: Marketta Valkama, p. 020 124 6009 tai 040 868 2009
Minna Pesonen, p. 040 868 2068 

Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Kirkkokatu
Kirkkokatu 10, 60100 SEINÄJOKI, puh. 020 124 5000
Opot: Maija-Liisa Saarnisto, p. 020 124 4653 tai 040 868 0653
Eila Samppala, p. 020 124 4654 tai 040 868 0654

Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Törnäväntie
Törnäväntie 24, 60200 SEINÄJOKI, p. 020 124 4607
Opo: Timo Järvinen, p. 020 124 4649 tai 040 868 0746

Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri, Koulutie
Koulutie 16A, 63700 Ähtäri, p. 020 124 6200
Opo: Hanne Laukkanen, p. 020 124 6272 tai 040 868 0223
banner_opintopolku_170px.png
Valmistuneita
 

miia_maikki_koulu.jpg
Taitaja-mitalistit Maija-Liisa Tähtinen ja Miia Vilppula perustutkinnon kautta jatko-opintoihin ja työelämään. Lue lisää
JouniLaitila.JPG
23-vuotias Jouni Laitila on seikkailija, joka viettää liikkuvaa elämää keräillen elämänkokemuksia. Lue lisää
13.2.2015, 11:03 - Anna-Kaisa Koitto