Sedu-facelift-2011-uusi-banneri.png
Etusivu / Hae opiskelemaan / Koulutustarjonta / Kotitalousopetus - talouskoulu

Kotitalousopetus - eväät elämään!

Talouskoulu alkaa myös tammikuussa 2015 Seinäjoella

Perusopetuksen jälkeen suoritetusta kotitalousopetuksesta (talouskoulu) annetaan toisen asteen yhteishaussa kuusi (6) valintapistettä.

Koulutuskeskus Sedussa talouskoulun voi aloittaa tammikuussa Seinäjoella Upankadun opetuspisteessä. Talouskoulu ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta. Opintojen laajuus on 20 ov ja opinnot kestävät 5 kuukautta.

Hakukoodit

Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Upankatu 1747
pk 186
yo 490 

Hakeminen

Hae Talouskouluun lisähaussa alkaen 17.11.2014 www.opintopolku.fi

Ammatillisen tutkinnon aiemmin suorittaneet voivat hakea suoraan Koulutuskeskus Seduun, hakulomake täällä.

Koulutus alkaa 7.1.2015. 

Talouskoulussa opit hyödyllisiä taitoja

Talouskoulu antaa valmiuksia omassa elämässä selviytymiseen sekä käytännön taitoja oman arjen hallintaan ja kotitalouden hoitamiseen. Opetellaan huolehtimaan omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Sekä pyritään luomaan omasta kotitaloudesta terveellinen, turvallinen, viihtyisä ja hyvinvoiva ympäristö.

Koulutus antaa taitoja ja tietoja kotitaloudessa toimimiseen mm. asumiseen ja asuinympäristössä toimimiseen, viihtyisästä kodista huolehtimiseen ja kotiruoan valmistamiseen. Koulutus sisältää myös valinnaisia opintoja.

Talouskouluun käyttämäsi ajan saat monin kerroin takaisin elämäsi aikana joustavammin sujuvina kotitöinä ja viisaampina valintoina. Lisäksi koet osaamisen, tekemisen ja onnistumisen iloa sekä työstä että sen tuloksista.

Opiskelu talouskoulussa on suurelta osalta käytäntöä. Talouskoulussa opiskellaan ryhmässä ja opitaan samalla yhteistyötä ja toisten huomioon ottamista.

Talouskoulusta eteenpäin

Talouskoulu on erinomainen välikoulutus peruskoulun käyneille, ylioppilaille ja varusmiespalveluksen suorittaneille ennen opiskelun aloittamista tai työelämään siirtymistä. Koulutus luo erinomaisen pohjan mm. matkailu-, ravitsemis- ja talousalan sekä sosiaali- ja terveysalan opintoihin.

Talouskoulussa suoritettuja opintoja voi hakea hyväksiluettaviksi. Talouskoulussa saat ohjausta ura- ja ammatin valintaan.

Yhteystiedot

Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Upankatu
Upankatu 3, 60100 SEINÄJOKI
p. 020 124 5000

Opinto-ohjaaja
Maarit Tupamäki p. 020 124 5549 tai 040 830 0471 

Yhteishaku
banner_opintopolku_170px.png
Arjen taitoja
Kotitalousopetuksessa opitaan monia taitoja, jotka ovat hyödyksi arjessa. Yksi taito on ruuanlaitto ja leipominen.
Lue lisää.
26.11.2014, 10:17 - Anne Rintala