Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Ole kartalla: Etusivu > Opiskelijalle > Hoks > Taitaja - huippuosaamista > Eläintenhoito

Ensimmäistä kertaa semifinaalipaikkakuntana

Turun Taitaja2015-kilpailun eläintenhoidon semifinaali käytiin 
keskiviikkona 28.1.2015 klo 6.00 – 20.00 Koulutuskeskus Sedussa Ilmajoentiellä. Semifinaali koostui pieneläintehtävästä ja tuotantoeläintehtävästä.  Kilpailijat suorittivat tehtävät kahdessa eri ryhmässä.

Semifinaali käytiin Ilmajoen lisäksi myös Muhoksella. Ilmajoella kilpailijoita oli 14 kappaletta seitsemästä eri oppilaitoksesta. Sedusta semifinaaliin osallistuivat Henna Samppala ja Viivi Matikainen, heistä  Samppala pääsi finaaliin.

 ViiviMatikainen1.jpgSedun Viivi Matikainen suorittamassa pieneläintehtävää.

Muhoksella kilpailijoita oli 16. Alun perin Ilmajoellekin oli tulossa 16 kilpailijaa, mutta peruutuksia tuli kaksi. 

Ilmajoen semifinaalikilpailun järjestivät  Koulutuskeskus Sedu ja Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä. Muhoksen semifinaalikilpailun järjesti Oulun seudun ammattiopisto. 

Turun finaaliin pääsi yhteensä kahdeksan, neljä Ilmajoelta ja neljä Muhokselta.

 

Hyvä oppimisprosessi

Semifinaalikoordinaattori Kimmo Nissinen kertoo ennen pieneläintehtävän alkamista, että päivä on mennyt hyvin. Suunnitellusta aikataulusta oltiin myöhässä, mutta se ei vaikuttanut iltapäivällä alkavaan tuotantoeläintehtävän aikatauluun.

- Semifinaali on meillä ensimmäistä kertaa. Tämä on hyvä oppimisprosessi ensi vuotta ajatellen, kun finaali pidetään meillä.

 

KimmoNissinen.jpg

Semifinaalin järjestäminen työllisti  Kimmo Nissistä paljon, mutta asioissa edettiin  pala kerrallaan. Semifinaalin jälkeen oli paluu arkeen, opetustehtäviin.

Yleisöllä oli mahdollisuus katsoa pieneläintehtävää liikuntasalin näyttämöltä. Yleisön oli mahdollista seurata tuotantoeläintehtävää  navetan tarkkailuparvelta, koulurakennuksen aulaan sijoitetulta valkokankaalta ja  livenä netistä. 

- Tiesimme, että tuotantoeläintehtävä uhkaa jäädä varjoon johtuen kilpailun aikaisesta suoritusaikataulusta. Sitten heräsi ajatus live-lähetyksestä.  Se on helppo väylä seurata ja vaikkei olisikaan alan ihminen, niin videon kautta asiasta saa hyvän käsityksen.

Nissisen mukaan nettilähetyksestä on tullut hyvää palautetta ja linkki on levinnyt laajalti. Tällä hetkellä se pyörii uusintana ( linkki löytyy mm. Koulutuskeskus Sedun Facebook-sivulta).

Semifinaalissa oli paikalla useita yhteistyökumppaneita, joten opiskelijoilla oli hyvä tilaisuus tutustua mahdollisesti tulevaisuuden työnantajiin.

 

Jonna Vuoto, teksti ja kuvat