Sedu-facelift-2011-uusi-banneri.png
Etusivu / Hae opiskelemaan / Koulutustarjonta / Kone- ja metallialan perustutkinto

Kone- ja metallialan perustutkinto

Kone- ja metalliteollisuus on Suomen tärkeimpiä teollisuuden aloja. Valmistuttuasi sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä, sillä ala on teollisuuden suurin työllistäjä.

Metalliteollisuusyritysten lisäksi työpaikkoja on muussa teollisuudessa ja erilaisissa kunnossapitotehtävissä. Myös ulkomaankaupassa kone- ja metalliteollisuudella on keskeinen asema, sillä tuotteet menevät usein vientiin.

Alan ammatillisia perustaitoja ovat koneiden ja laitteiden toiminnan ja rakenteen tuntemus, koneenpiirustusten lukutaito, työkalujen hallinta ja NC-tekniikka. Kone- ja metalliala vaatii erilaisten valmistustekniikoiden osaamista, asennus- ja kokoonpanotöiden hallitsemista sekä käyttö- ja kunnossapitotaitoja.

Opiskelu sisältää runsaasti käytännön harjoituksia oppilaitoksen ajanmukaisissa tiloissa, joissa koneet ja laitteet vastaavat teollisuudessa käytössä olevaa kalustoa.

Kone- ja metallialan opiskelijat suuntautuvat Seinäjoella joko koneistajiksi tai levyseppähitsaajiksi. Kurikassa, Lapualla ja Ähtärissä kone- ja metallialan perustutkinnon suorittaneiden tutkintonimike on koneistaja ja levyseppähitsaaja.

xme_kuva2.jpg Lapua Koneistus1_web.jpg
 "Lanka palaa"
 Työstökeskuksen (vm.2014) sisäänajo

 

Yhteishaku
banner_opintopolku_170px.png
SeduAhjo nousee Lapualle
seduahjo_500px.jpg
Lapualla rakennetaan  kone- ja metallialalle lisää tilaa. Lisärakennus parantaa kone- ja metallialan sekä kylmäalan opetuksen laatua. SeduAhjo valmistuu keväällä 2012.
Lue lisää
25.8.2015, 9:49 - Anna-Kaisa Koitto