Sedu-facelift-2011-uusi-banneri.png
Etusivu / Hae opiskelemaan / Koulutustarjonta / Matkailualan perustutkinto

Matkailualan perustutkinto

Matkailupalvelujen tuottaja 180 osp

Matkailupalvelujen osaamisala

Matkailualan perustutkinnon (180 osp) voi suorittaa Koulutuskeskus Sedussa Lapualla. Valmistuttuasi olet matkailupalvelujen tuottaja.

Matkailuala on potentiaalinen kasvuala työllistäjänä. Suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtyminen ja ulkomaalaisten matkailijoiden lisääntyminen vaikuttavat siihen, että matkailualan palvelujen tarve kasvaa entisestään ja matkailualan moniosaajia tarvitaan.

JapaniAlan odotukset

Matkailualalla toimitaan asiakaslähtöisesti ja oma-aloitteisesti. Yrittäjähenkisyys, vuorovaikutustaidot ja hyvä kielitaito ovat alalla tarpeen. Lisäksi alalla vaaditaan myös joustavuutta esim. työaikojen suhteen.

Matkailualan osaamisala Sedussa

Sedussa matkailualan osaamisalaksi on valittu matkailupalvelujen osaamisala. Osaamisalalta valmistutaan matkailupalvelujen tuottajaksi.

Keskeinen opiskelusisältö

Matkailualan koulutuksessa keskitytään matkailualan perusteiden lisäksi matkailuyrityksien ruoka-, majoitus- ja opastuspalvelutehtäviin, ohjelmapalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä asiakaspalvelutehtäviin.
Alan kansainvälisen luonteen vuoksi kielitaidon kehittäminen on tärkeä osa opiskelua. Opiskelun aikana perehdytään myös matkailualan markkinointiin ja turvallisuusasioihin.

Opiskelu on projekti- ja käytäntöpainotteista, opiskelumenetelmät monipuolisia ja elämyksiä tuottavia. Katso matkailualan opiskelijoiden Lasten Joupiska Soi -tapahtuman toteutus toukokuussa 2014.

Opiskelun aikana suoritetaan myös hygienia- ja anniskelupassi.

Työssäoppimisjaksojen aikana tutustutaan erilaisiin matkailualan työpaikkoihin ja työtehtäviin. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa työssäoppiminen myös ulkomailla.

LiikkuuTyötehtävät ja työpaikat

Matkailualalla työskennellään ruoka- ja majoituspalvelutehtävissä, asiakaspalvelu- ja tarjoilutehtävissä sekä ohjelma- ja opastuspalvelutehtävissä. Myös myynti ja markkinointi kuuluvat olennaisena osana alan työtehtäviin.

Työpaikkoja ovat mm. matkailukeskukset, hotellit, maatilamatkailu- ja ohjelmapalveluyritykset sekä kylpylät. Koulutusohjelma tarjoaa myös hyvät valmiudet oman yrityksen perustamiseen joko opintojen aikana niiden päätyttyä.

Jatkokoulutus

Kolmivuotinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin (esim. restonomi) ja yliopistoihin.

Hakeminen

Koulutuskeskus Sedu, Lapua, pk

Haku kevään yhteishaussa www.opintopolku.fi

Tutkinto ja -nimike:
Matkailualan perustutkinto, matkailupalvelujen osaamisala, matkailupalvelujen tuottaja.

Matkailualalla työntekijöiltä odotetaan asiakaslähtöisyyttä ja yrittäjähenkisyyttä. Oma-aloitteinen ja joustava työntekijä on myös riittävän kielitaitoinen.

Matkailupalvelut-galleria

Yhteystiedot

Koulutuskeskus Sedu, Lapua

Ammattikoulunkatu 10, 62100 LAPUA
p. 020 124 6000

Opinto-ohjaajat
Marketta Valkama, p. 020 124 6009 tai 040 868 2009
Minna Pesonen, p. 040 868 2068

banner_opintopolku_170px.png
banner_yummy_blogi_180px.png
Maailma tuli lähelle
UWP_poseeraus_karhuina.jpg
Matkailualan opiskelijat ja opettajat järjestivät Up with People -ryhmälle tutustumispäivän eteläpohjalaiseen kulttuuriin. Lue lisää
29.7.2015, 11:52 - Henna Rajala