Sedu-facelift-2011-uusi-banneri.png
Etusivu / Hae opiskelemaan / Koulutustarjonta / Rakennusalan perustutkinto

Rakennusalan perustutkinto

Rakennusalan ammattilaiset rakentavat jokapäiväistä ympäristöämme: asuin-, teollisuus- ja hallintorakennuksia, voimalaitoksia, satamia, siltoja ja teitä. Rakentamisessa painottuvat entistä enemmän ympäristön arvostaminen ja laatu. Tulevaisuudessa työ sisältää erityisesti korjausrakentamista ja valmiiden rakennusten ylläpitoa.

Alalla työskennellään talonrakennustyömailla, kansainvälisissä rakennusprojekteissa ulkomailla, rakennusaineteollisuuden tuotantolaitoksissa, suunnittelutoimistoissa, myynnissä ja markkinoinnissa, valtion ja kuntien palveluksessa tai itsenäisinä yrittäjinä.

Mitä raksalla odotetaan?

Rakennusalalla työskentely on fyysistä työtä sisä- ja ulkotiloissa. Työnteko edellyttää hyvää fyysistä kuntoa, kädentaitoja, matemaattista laskupäätä ja hyviä yhteistyötaitoja.

Rakennusalan perustutkinnosta voi Koulutuskeskus Sedussa valmistua talonrakentajaksi tai maarakennuskoneenkuljettajaksi. Talonrakennuksen osaamisalalta valmistuu talonrakentajia, jotka vastaavat rakennetun ympäristön kunnossapidosta ja uudisrakentamisesta.

Elokuussa 2015 Seinäjoella alkaa maarakennuskoneenkuljettajakoulutus

Hae kevään 2015 yhteishaussa Vaasan ammattiopistoon:

- haku Rakennusalan perustutkintoon
- maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala (ent. koulutusohjelma)
- koulutus toteutetaan Sedussa Seinäjoen Kirkkokadulla

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutus toteutetaan yhteistyössä Jalasjärven ammatillisen aikuiskoulutuskeskuksen kanssa. Koulutus alkaa Seinäjoella joka kolmas vuosi. Opiskelijoita otetaan vuorovuosin Kokkolaan, Vaasaan ja Seinäjoelle.

xra_kuva4.jpg xra_kuva3.jpg
 
Yhteishaku
banner_opintopolku_170px.png
Kohteena Nepal
Matti Marttala (18) ja Jose Säntti (17) opiskelevat Sedussa Seinäjoella toista vuotta rakennusalaa. JoseSantti_MattiMarttala_web.jpgTällä hetkellä he ovat Nepalissa. Kummankin nuoren aikaisemmat ulkomaanmatkat ovat olleet lomamatkoja. Nyt tilanne on toinen! Lue lisää
29.7.2015, 12:09 - Henna Rajala