Sedu-facelift-2011-uusi-banneri.png
Etusivu / Hae opiskelemaan / Koulutustarjonta / Talotekniikan perustutkinto

Talotekniikan perustutkinto

xlv_koe1.jpgTekniset järjestelmät ja komponentit muodostavat rakennuksen talotekniikan. Tutkinto antaa monipuoliset perusvalmiudet talotekniikan työtehtäviin. Talotekniikan osaamista tarvitaan uudisrakentamisessa sekä kiinteistöjen ylläpidossa ja korjauksissa.

LVI-alalla suunnitellaan, asennetaan ja huolletaan kiinteistöjen lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita ja -järjestelmiä. Alan ammattilaiselta vaaditaan monipuolisen perusosaamisen lisäksi tietoja ja taitoja jatkuvasti uudistuvasta rakennusautomaatiosta.

Alalla työskennellään asennus- ja huoltotehtävissä erilaisissa yrityksissä, monipuolisissa projekteissa talonrakennuksessa, prosessiteollisuudessa, kiinteistönhuoltoyhtiöissä, teollisuudessa, telakoilla, vesilaitoksissa, valtion ja kuntien palveluksessa sekä itsenäisinä yrittäjinä. 

Kylmäalalla on jäähdytystekniikan ja siihen soveltuvan LVI-tekniikan hallinta tärkeää. Kylmälaiteasentaja tekee LVI- ja metallialan perustyöt, erityisesti juotos- ja hitsaustekniset työt ja mahdollisesti myös sähkötyöt työmaalla tai huolto- ja korjauskohteissa. Kylmätekniikka palvelee ihmisten hyvinvointia ja monia elinkeinoelämän alueita mm. elintarviketeollisuutta.
Talotekniikka säilyy merkittävänä työllistäjänä, koska työntekijöiden korkean keski-iän takia alalle tarvitaan nuoria ammattilaisia. 

Putkiasentajaksi voit kouluttautua Koulutuskeskus Sedussa Kurikassa, Lapualla ja Seinäjoella. Kylmäasentajakoulutus alkaa Lapualla joka kolmas vuosi, seuraavan kerran v. 2017.

Yhteystiedot

Koulutuskeskus Sedu, Kurikka
Huovintie 1, 61300 KURIKKA
p. 020 124 5000

Koulutuskeskus Sedu, Lapua
Ammattikoulunkatu 10, 62100 LAPUA
p. 020 124 6000

Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Kirkkokatu
Kirkkokatu 10, 60100 SEINÄJOKI
p. 020 124 5000

banner_opintopolku_170px.png
LVI Kurikassa

Katso LVI-alaa opiskelijan silmin ja klikkaa esiin PowerPoint-esitys (5200 kt) 2015-03-03_Kurikka lvi_Työmaalla vaihtimen säätö.jpg

Kuvassa säädetään vaihdinta työmaalla
Valmistuneen tarina
Johanna Loukola (19) valmistui marraskuun lopussa putkiasentajaksi Koulutuskeskus Sedussa. Itsenäisyyspäivän aattona hän sai ylioppilaslakin Seinäjoen lukiossa.

Johanna-Loukola-kasvot_web.jpg

Miten tyttö pärjää miehisellä alalla? Lue lisää


4.3.2015, 8:42 - Anna-Kaisa Koitto