Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Vuorovaikutusta ja luovuutta, sekä asiakaspalvelutaitoa ja teknistä osaamista - Näistä taidoista ovat ICT-, media- ja viestintäalan ammattilaiset tehty. Yhteistyötaidot, joustavuus ja vastuullisuus ovat tärkeä osa työtäsi ICT-media- ja viestintäalan ammattilaisena. Työskentelet erilaisissa ympäristöissä ja yrityksissä ohjelmistojen hankintojen, asennusten, sekä käyttöönotto- ja ylläpitotehtävien parissa. Myös erilaiset suunnittelutehtävät ovat alan ammattilaisten työtä.

Datanomit tarvitsevat teknisen taidon lisäksi liiketoiminnallista pelisilmää, loogista ajattelukykyä ja rautaisia yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja. Elektroniikka-asentajat opiskelevat muun muassa esitystekniikan toteuttamissa tapahtumissa. Lisäksi heidän tulee hallita langalliset ja langattomat tiedonsiirtotekniikat. Suunnittelu-, mallinnus- ja simulaatio-ohjelmistojen käyttö olennainen osa työtä. ICT-asentajalta vaaditaan monipuolista osaamista, aina sähkötöiden perusteista 3D-mallinnukseen. Lisäksi tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja itsenäistä työotetta. Viestintä ei aina ole suullista tai sähköistä. Usein kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Graafiseen suunnitteluun erikoistunut kuva-artesaani toteuttaa työn, jossa silmä lepää. Koulutuksessa opiskellaan pienimuotoisten painotuotteiden suunnittelua ja toteutusta Adoben ohjelmistoja hyödyntäen. Lisäksi opiskellaan projektityöskentelyä, sekä perehdytään työprosessien suunnitteluun ja hallintaan.

Koska ICT:n, median ja viestinnän aloilla työtä tehdään usein  erilaisten asiakkaiden kanssa, kielitaito on tärkeä osa ammattitaitoasi. Sinulle avautuu myös hyvä mahdollisuus yrittäjyyteen ja alan myyntitehtäviin. Perustutkintojen lisäksi ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot tarjoavat mahdollisuuden syventää osaamista omalla alalla.

Kiinnostuitko? - KATSO VIDEO!

 

SEDU-ELÄMÄÄ #SEDU