Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Koneet tekevät ne työt, joita ihmiset pitävät liian tylsinä tai raskaina. Robotit jaksavat mutta koneenkäyttäjät ovat edelleen ihmisiä. Koneistaja, asentaja, levyseppähitsaaja löytää tältä alueelta hyvin töitä. Palkka määräytyy vaativuuden mukaan; kasvata taitoa, niin kasvatat myös tiliä!

Alalla valmistetaan koneen osia esim. autoihin, runkorakenteita perävaunuihin, siltoja, rakennusten teräsrunkoja... Opit jo opiskeluaikana käyttämään koneita ja laitteita, eikä ala ole fyysisesti raskas vaan sopii erittäin hyvin myös naisille. Jokainen oppii, kun vain tuntee mielenkiintoa alaa kohtaan.

Sinä saat toteuttaa suunnitellun kappaleen; valitset oikeat työmenetelmät, koodaat ja ajat ohjelman esim. työstökeskuksessa, CNC-sorvissa, levytyökeskuksessa. 3D-tulostusta tehdään koko ajan enemmän. 3D-mittakoneet ovat käytettävissä, varmistat mittatarkkuuden ja korjaat ohjelmaa esim. lämpötilan nousun myötä.
 
Kun metallia liitetään toiseen, tarvitaan hitsaria! Hitsisauma on kuin käsiala - jokaisella tekijällä erilainen. Materiaalikirjo on iso, lisäaineet pitää valita oikein, samoin oikeat hitsausparametrit – opit kuljettamaan poltinta oikein.

Meillä on Sedu Ahjo Lapualla, ja muuallakin hyvä ja nykyaikainen kone- ja laitekanta (5-akselinen työstökeskus), asiansa osaavat ja aktiivisesti lisäkouluttautuvat opettajat.

Kone- ja tuotantotekniikan opettajilla on tiiviit kontaktit alan yrityksiin ja alan kehitykseen. Tarjoamme runsaasti lisä- ja täydennyskoulutusta jo alalla työskenteleville: sertifioinnit, tulityökortit, työturvallisuuskortit, ja Sedu ottaa vastaan hitsaajan pätevyyskokeita.

Englannin kieli hallitsee; ohjelmat ja ohjaukset ovat osin englanniksi – huipputekijät saavat kansainvälisiä työkeikkoja, ja kansainvälinen työssäoppiminen on hyvä vaihtoehto opiskeluaikana.

Kone- ja tuotantotekniikan ammattilainen .... - KATSO VIDEO!

 

 

 

SEDU-ELÄMÄÄ #SEDU