Sedu

South Ostrobothnia Works - SOWorks

SOWorks on eteläpohjalaisen ammatillisen koulutuksenjärjestäjäverkoston yhteinen liikkuvuushanke. Seinäjoen koulutuskuntayhtymän partnereita ovat Suupohjan ammatti-instituutti, Järviseudun ammatti-instituutti, Suomen Yrittäjäopisto, Etelä-Pohjanmaan Opisto ja Lapuan kristillinen opisto.

Hankkeessa eteläpohjalaiset ammatillisen koulutuksenjärjestäjät muodostavat verkoston kansainvälisen opiskelija- ja henkilökunnan vaihtojen tekemiseksi. Hanketta koordinoi Seinäjoen koulutuskuntayhtymä ja partnereita ovat Suupohjan ammatti-instituutti, Järviseudun ammatti-instituutti, Suomen Yrittäjäopisto, Etelä-Pohjanmaan Opisto ja Lapuan kristillinen opisto. Osa toimijoista on kokeneita ja omaa laajat yhteistyöverkostot, osa toimijoista on käynnistämässä kansainvälistä liikkuvuutta.  Verkoston myötä verkoston oppilaitokset pystyvät jakamaan osaamista keskenään.

Hanke pohjautuu Sedun aiemmissa ECVET-liikkuvuushankkeissa  (Sedutop, Sedutop II, Sedutop III, Seduworks) ja Transfer of Innovation -hankkeissa (Developing ECVET in Practice) tehtyyn kehittämistyöhön.

SOWorks-hankkeella haetaan myös konkreettista alueellista vaikuttavuutta näiden hankkeiden tuloksille. Kaikissa oppilaitoksissa kansainvälinen osaaminen ymmärretään keskeisenä osaamistarpeena työelämässä. Hanke saavuttaa tavoitteensa, jos sen päättyessä kaikissa verkoston oppilaitoksissa tapahtuu kansainvälistä työelämän tarpeisiin vastaavaa kansainvälistä liikkuvuutta ECVET-periaattein.

Hankkeessa toteutetaan 102 nuorisoasteen ja aikuiskoulutuksen tutkinto-opiskelijan ulkomaan työssäoppimisjaksoa sekä opettajien, kouluttajien ja yrittäjien täydennyskoulutusjaksoa. Yhteistyömaina ovat Itävalta, Tanska, Viro, Tsekki, Ranska, Saksa, Unkari, Italia, Malta, Hollanti, Irlanti, Puola, Slovenia, Espanja, Portugal ja UK. Opiskelijoiden jaksot kestävät 4-8 viikkoa. Poikkeuksena ovat ammattistartin kahden viikon jaksot. Opettajien/kouluttajien/yrittäjien jaksot kestävät kolmesta päivästä kahteen viikkoon.

Budjetti: 161 799 €

Hankkeen kesto: 1.6.2015- 31.5.2017

Yhteyshenkilöt: Kirsi Lounela, Juha Riippi

Sedu on the move --- Passion for profession

Ask more

Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.

Hae nyt Kysy neuvoa