Sedu

Kansainvälisyyden oma polku

Kansainvälisyyden Oma polku kartuttaa kansainvälisyyteen liittyviä tietoja, taitoja ja osaamista sekä tukee aktiivista kansalaisuutta ja yleisiä työelämävalmiuksia.

logo_kansainvalisyys.png

Kansainvälisyyden Oma polku on mahdollinen ilman kansainvälistä työssäoppimista!

Kansainvälisyyden Oma polku muodostuu yksilöllisesti jokaisen opiskelijan kohdalla. Polulla on määritelty pakollisiksi 2 osp kulttuurien tuntemusta ja 2 osp kieliopintoja. Jos opiskelija osallistuu kansainväliseen työssäoppimiseen, ne kuitenkin tunnistetaan ja tunnustetaan.

Ennen kansainvälistä työssäoppimista opiskelijan on osallistuttava valmennukseen ulkomaanjaksoille Get set, ready and go! (2 osp).

Pakolliset:

 • Kulttuurien tuntemus 2 osp (tarjolla 2 - 7 osp), mahdollisuus verkko-opintoihin, yhteysopettajat Mirka Lehmus, Anne-Maj Luomaranta
 • Kieliopinnot 2 osp (tarjolla 3 osp), mahdollisuus verkko-opintoihin
 • Kv-työssäoppijoiden valmennus ulkomaanjaksoille - Get set, ready and go! (kulttuurien tuntemus)

 Lisäksi:

 • Terveysturvallisuus ja valmentautuminen vaihtoon 1 - 3 osp (työkyvyn ylläpitäminen, liikunta ja terveystieto), mahdollisuus verkko-opintoihin, yhteysopettajat Terhi Haapala, Raili Kurki
 • Globaalikasvatus 2 osp (kulttuurien tuntemus), mahdollisuus verkko-opintoihin, yhteysopettajat Mirka Lehmus
 • Ympäristöosaaminen 1 - 3 osp, mahdollisuus verkko-opintoihin
 • Vapaaehtoistyö 1 - 3 osp (kulttuurien tuntemus), mahdollisuus verkko-opintoihin, yhteysopettajat Riitta Luoma, Elina Toivonen
 • Kansainvälisyystutor 2 - 5 osp (etiikka), osittain mahdollisuus verkko-opintoihin
 • Kansainvälinen työssäoppiminen (edellyttää valmennusta ulkomaanjaksoille Get set, ready and go!)
 • Vastuullisena kansalaisena maailmalla 15 osp (sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ammatillinen valinnainen tutkinnon osa),
  mahdollisuus verkko-opintoihin

Lähihoitajaopiskelija Janne Inkilä vietti neljä viikkoa Intiassa tutustumassa intialaiseen tapaan hoitaa yhteiskunnan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.

Lue lisää

Terveysturvallisuus ja valmentautuminen vaihtoon 1 - 2 osp kuuluu yhteisiin tutkinnon osiin, mutta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opiskelija voi saavuttaa vastaavan osaamisen ammatillisiin tutkinnon osiin sisältyvinä elinikäisen oppimisen avaintaitoina.

Ympäristöosaaminen 1 - 3 osp kuuluu yhteisiin tutkinnon osiin, mutta opiskelija voi saavuttaa osaamisen myös ammatillisiin tutkinnon osiin sisältyvinä elinikäisen oppimisen avaintaitoina. 

Opiskelijan tulee osallistua Kansainvälisyyden Oma polku -toteutukseen vähintään 15 osaamispisteen verran saadakseen siitä tutkintotodistukseensa merkinnän. Lisätietoja antavat yksiköiden opinto-ohjaajat ja kansainvälisyysvastaavat.

Kansainvälisyyden Oma polku -asiantuntija yksikössä on kansainvälisyysvastaava.

Suomi on vapaaehtoistoiminnan supermaa!

Kiinnostaako sinua urheiluseuratoiminta, kulttuuritoiminta, 4H, SPR tai MLL? Vaihtoehtoja on monia. Haluatko tutustua vapaaehtoistyöhön ja eri järjestöihin, mahdollisuuksien mukaan myös niiden erilaisiin tapahtumiin, tempauksiin ja projekteihin? Haluatko perehtyä jonkin järjestön tai yhteisön toimintaan perusteellisemmin?

Valitsemalla vapaaehtoistyön 1 - 3 osp kohtaat erilaisia ihmisiä. Osa opinnoista suoritetaan verkko-opintoina, osa tutustumalla ja osallistumalla vapaaehtoistoimintaan.

Lisätietoja: Riitta Luoma, riitta.luoma@sedu.fi

Ossi Salo valmistui sähköasentajaksi Sedusta Kirkkokadulta. Opintojensa lopussa hän opiskeli 6 viikkoa Ranskassa.

Lue lisää

Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.

Hae nyt Kysy neuvoa