Sedu

Opiskelukustannukset

Opetus Koulutuskeskus Sedussa on maksutonta. Opiskelukustannuksia muodostuu oppikirjoista, oppimateriaaleista sekä henkilökohtaisista suojavaatteista ja työvälineistä.

Ruokailu

Koulutuskeskus Sedun jokaisessa pisteessä on opiskelijaravintola, josta Sedun päätoimiset opiskelijat saavat yhden maksuttoman aterian opiskelupäivinä. Mikäli opiskelet luonnonvara-alalla, olet oikeutettu kolmeen maksuttomaan ateriaan päivässä.


Kelan tuet opiskelijalle

Kela voi myöntää opiskelijalle opintotukea. Opintotuen tarkoituksena on turvata opiskeluaikainen toimeentulo. Opintotukeen kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus.

Ammatillista peruskoulutusta suorittavat voivat saada tukea päivittäisiin koulumatkoihin.

Lisää tietoa Kelan tuista opiskelijalle löydät: www.kela.fi sekä oman opetuspisteesi opintotoimistosta.

Opiskelijakortit

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus liittyä opiskelijajärjestöön ja saat opiskelijakortin. Kortilla saat lukuisia etuja erilaisista tuotteista ja palveluista, yleisimpinä Matkahuollon ja VR:n tarjoama 50 %:n alennus matkoista. Lisätietoa löydät opiskelijajärjestöjen nettisivuilta: www.osku.info ja www.sakkinet.fi

Opiskelijakorttia ensimmäistä kertaa anoessasi tarvitset passikuvan ja opintotoimistosta saatavan todistuksen opiskelustasi. Seuraavina vuosina päivität kortin erikseen hankittavalla lukuvuositarralla. Lisätietoa korttien hankinnasta löydät kortin myöntävän tahon nettisivuilta.

Voit myös hankkia pelkästään VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin, jolla saat 50 % alennuksen juna- ja bussimatkoista.

Jos opiskelet ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma-koulutuksessa, voit saada Koulutuskeskus Sedun opiskelijakortin. Kysy lisää oman opetuspisteesi opintotoimistosta.

Asuminen

Koulutuskeskus Sedu tarjoaa maksutonta asumista opiskelijoille Ilmajoella, Kauhajoella, Kurikassa, Lapualla, Seinäjoella ja Ähtärissä.

Asuntolat tarjoavat itsenäistymiseen ja opiskeluun kannustavaa ohjaavaa asumista. Asunnoissa on peruskalustus. Hakulomakkeen asuntolaan löydät sivulta: http://www.sedu.fi/Koulutuskeskus-Sedu/Hae-opiskelemaan/Asuminen-ja-vapaa-aika

Sedun opiskelupaikkakunnilla on tarjolla myös muita opiskelija-asuntoja ja vapailta markkinoilta vuokrattavia asuntoja.

Lisätietoa asuntoloista löydät paikkakuntavalikosta opetuspisteiden sivuilta.

Opintovalmennusyksikkö AAKE Seinäjoella ja Ähtärissä

Opintovalmennusyksikkö AAKE on nuorten opinto- ja asumisvalmennusyksikkö, joka toimii Seinäjoen ja Ähtärin asuntoloiden tiloissa. AAKEssa tuetaan nuorta opintojen sujumisessa opettajien ja opiskeluhuollon kanssa tehtävällä yhteistyöllä. Lisäksi nuorta ohjataan vuorokausirytmin opettelemisessa, terveellisen vapaa-ajan viettämisessä, arki- ja sosiaalisten taitojen harjaantumisessa sekä omasta itsestä huolehtimisessa. Lue lisää.

Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.

Hae nyt Kysy neuvoa