Sedu

 

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa ammattikorkeakoulujen tutkintovaatimusten mukaisia opintoja. Opinnot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille eikä niissä ole ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia.

Opetustarjonta vaihtelee ammattikorkeakouluittain. Joissakin oppilaitoksissa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat valita opintoja koulun koko tarjonnasta, joissakin on taas erillinen avoimien opintojen tarjonta.
Opetusta järjestetään lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin, mutta joskus myös päivisin. Kursseja voit suorittaa myös verkossa.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa et voi suorittaa tutkintoa. Opinnot voidaan kuitenkin hyväksyä osaksi tutkintoasi, jos myöhemmin ryhdyt tutkinto-opiskelijaksi.

 poika_vaalea_lippis_ruutupaita_torso.png
Avoin AMK pähkinänkuoressa
  • Avoin AMK-opetus on ammattikorkeakoulujen opetussuunnitelmien mukaista, kaikille avointa opetusta koulutuksesta ja iästä riippumatta.
  • Opetusta järjestetään tutkinto-opiskelijoiden opetusryhmissä tai erillisopintojaksoilla. Tutkinto-opiskelijoiden joukossa tapahtuvaa opetusta kutsutaan integroiduksi opetukseksi.
  • Opintoja voit suorittaa lähi-, monimuoto- ja verkko-opintoina. Verkko-opintoja voit suorittaa täysin itsenäisesti, ajasta ja paikasta riippumatta vaikkapa ulkomailla.
  • Opiskelet luentosaleissa, pienryhmissä, laboratorioissa, studioissa, kotona, työpaikallasi. Kuuntelet, luet, kirjoitat, keskustelet ja hankit ammatillista osaamista käytännön menetelmin.
  • Opiskelusi voit jaksottaa oman aikataulusi mukaisesti. Muista kuitenkin, että opiskelu vaatii aina omatoimisuutta, aikaa ja suunnitelmallisuutta.
  • Opintojen päätyttyä saat suorituksistasi opintosuoritusotteen tai todistuksen ammattikorkeakoulusta riippuen.
  • Myöhemmin voit liittää opintosi ammattikorkeakoulututkintoon. Kun aloitat tutkinto-opintosi, varmista vastuuopettajaltasi tai opinto-ohjaajaltasi opintojen korvaavuus ja hyväksiluettavuus.
  • Opiskelusi avoimessa AMK:ssa ei ole päätoimista opiskelua, koska se ei johda tutkintoon. Tämän vuoksi et ole oikeutettu opintotukeen etkä muihin opintososiaalisiin etuihin.
  • Kysyvä ei tieltä eksy. Avoimen AMK:n henkilökunta, opintotoimistot, tutorit ja opettajat auttavat sinua kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

 

Linkki Avoin-AMK etusivulle, joka on Suomen avoimien ammattikorkeakoulujen yhteinen sivusto www.avoinamk.fi

AvoinAMK_banneri_su.jpg

Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.

Hae nyt Kysy neuvoa