Sedu

Tule tutustumaan

Koulutuskeskus Sedu toivottaa nuoret ja heidän huoltajansa tervetulleiksi tutustumaan ammatilliseen koulutustarjontaan, opetuspisteisiin ja oppimisympäristöihin. Vieraillessasi Sedussa saat myös tietoa työmarkkinoista ja -mahdollisuuksista sekä jatko-opintoväylistä ammatillisen koulutuksen jälkeen.

Perusopetuksen kanssa yhdessä sovittavat tutustumiset

Perusopetuksen vierailupäivät

 • Sedu tarjoaa maakunnan perusopetuksen oppilaitoksille mahdollisuuden tulla ryhminä tutustumaan opetuspisteiden koulutusaloihin ja tiloihin. Päivän aikana oppilaat saavat infoa ammatillisesta koulutuksesta ja Koulutuskeskus Sedun koulutustarjonnasta ja pääsevät tuutoreiden johdolla tutustumaan opetuspisteiden oppimisympäristöihin.
 • Sedu tarjoaa tutustumispäivän ruokailun.

ATT = Ammatti Tekemällä Tutuksi

 • Eri opetuspisteissä järjestetään tutustumispäiviä, joiden aikana perusopetuksen oppilaat saavat tutustua heitä kiinnostaviin ammattialoihin.
 •  ATT-päivän aikana opiskelija tutustuu aidossa oppimisympäristössä yhteen alaan tuutorin ja opettajan ohjaamana. Oppilas saa suojavaatetuksen koululta. Päivän aikana työstetään jotain konkreettista kotiin vietäväksi. Sedu tarjoaa tutustumispäivänä ruokailun.

Täsmäpäivä 9-luokkalaisille

 • Täsmäpäivä on suunnattu niille perusopetuksen 9-luokkalaisille, jotka ovat valitsemassa jonkin Sedun koulutusalan ensisijaiseksi opiskelupaikakseen. Täsmäpäivät ovat joulu-helmikuulla. Hakijalla on mahdollisuus tutustua tulevaan alaan aidossa oppimisympäristössä tuutorin ja opettajan ohjaamana. Sedu tarjoaa täsmäpäivien ruokailun.

Koulutus- ja oppilaitosesittelyt

Avoimet ovet

 • Alkusyksystä Koulutuskeskus Sedun opetuspisteissä on Avoimet ovet -tapahtuma, jolloin kaikki kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan eri opetuspisteisiin. Tapahtumassa mm. opiskelijoiden työnäytöksiä.
 • Perusopetuksen järjestämät vanhempainillat
 • Koulutuskeskus Sedun opinto-ohjaajat vierailevat pyydettäessä vanhempainilloissa esittelemässä ammatillista koulutusta ja Sedun koulutustarjontaa.

Vierailut

 • Yksittäiset tutustujat huoltajineen ovat tervetulleita oppilaitokseen muulloinkin sovitusti mahdollisuuksien mukaan. Tuutor-opiskelijat, opinto-ohjaajat ja opettajat esittelevät Sedun koulutusaloja opetuspisteessä vieraileville. Jos haluat sopia vierailun, ota yhteys opetuspisteen opinto-ohjaajaan
 • Sedu-bussi kiertää opetuspisteiden lähialueiden yläkoululuja tiedottaen ammatillisesta koulutuksesta ja Sedun tarjoamista opiskelumahdollisuuksista.Lukuvuonna 2015 - 2016 STAGE-hankkeen kontti korvaa Sedu-bussin. Kontissa nuoret pääsevät mm. tutustumaan omakohtaisesti eri ammattialoihin.

Messutapahtumat

 • Sedu esittelee koulutustarjontaansa erilaisissa tapahtumissa ja messuilla.

 

Tule tutustumaan meihin Sedulaisiin - kerromme mielellämme lisää!

testinosto.jpg

nosto_555_3.jpg

Tee tulevaisuuttasi. Tule osaajaksi.

Hae nyt Kysy neuvoa