Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Tapahtumat
23.2.2021 8.00–23.3.2021 15.00

Yhteishaku 23.2. - 23.3.2021

Peruskoulun päättäville asetettu velvoite jatkaa toisen asteen koulutuksessa koskee vuonna 2005 syntyneitä. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän suorittaa toisen asteen tutkinnon – ammatillisen tutkinnon tai lukiokoulutuksen oppimäärän – tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Yhteishaku toteutetaan 23.2. - 23.3.2021 Opintopolku-palvelussa
 
Yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen hakevat peruskoulunsa nyt keväällä päättävät ja ylioppilaat. Myös kaikki ne, joilla ei vielä ole ammatillista perustutkintoa, voivat käyttää tätä hakuväylää. Tulokset julkistetaan aikaisintaan 17.6, ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 1.7.
 
Sedussa voi hakea kaikkiaan 23 eri perustutkintoon. Kun oppimisympäristöjä on Seinäjoella, Ilmajoella, Kurikassa, Lapualla, Lappajärvellä, Rengonharjulla ja Ähtärissä, hakukohteita on 47.
 
Yhteishaussa on Sedussa n. 1300 peruskoulupohjaista opiskelupaikkaa ja yli sata opiskelupaikkaa ylioppilastutkinnon suorittaneille. Samaan aikaan mutta omana hakuna toteutetaan Opintopolku-palvelussa haku VALMA-koulutukseen, siis ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen Seinäjoella, Kurikassa, Lapualla ja Ähtärissä.
 
Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma); aikaisempi osaaminen ja muualla hankitut taidot vaikuttavat. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Sedussa voi ammatillisen tutkinnon rinnalla opiskella myös ylioppilastutkintoon tai suorittaa ensimmäisiä ammattikorkeakouluopintoja SeAMKissa SILTA-opintojen kautta.
 
Sedulla on erityinen koulutustehtävä urheilijan ammatillisen koulutuksen järjestämiseen. Tavoitteelliset urheilijat pystyvät rakentamaan urheilun rinnalle myös uran ammattiin. Hakijan tulee kuvata urheilutavoitteitaan Olympiakomitean hakulomakkeella ja hakea vielä eri hakemuksella Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiaan.
 

Soveltuvuuskokeet seitsemällä alalla

Sedu toteuttaa pääsy- ja soveltuvuuskokeet hius- ja kauneudenhoitoalalla, media-alalla, metsäalalla, logistiikassa, sosiaali- ja terveysalalla, turvallisuusalalla ja välinehuoltoalalla.
 
Media-alalle sekä Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa ensihoidon osaamisalalle opiskelijat valitaan pelkän pääsy- tai soveltuvuuskokeen perusteella.
 
Jokainen hakija saa pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen henkilökohtaisen kutsun kirjeitse ja / tai sähköpostilla. Moneen soveltuvuuskokeeseen liittyy ennakkotehtävä. Koe on yksipäiväinen, eikä siihen tarvitse valmistautua etukäteen. Koe on osallistujalle maksuton.

yhteishaku_440x480.jpg
Yhteishaku 23.2. - 23.3.2021