Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Kaulin käteen tai muuten vaan juttelemaan

 

On se aika kuukaudesta: Sekri-ilta.  Pöytä notkuu kinkkusuikaleista, paprikasta, juustosta, tomaatista, tonnikalasta…Illan on viimeiset viisi vuotta järjestänyt Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry (Sekri).

Torstai-illan ohjelma Sedun Ammattikoulunkadun asuntolan alakerrassa, Nuopparin tiloissa: pari tuntia pizzan tekemistä ,  ja sen syömistä, juttelua sekä biljardin pelaamista.
- Periaatteena on, että pikkupizzan saa, kun sen tekee itse, Ulla Hilden ohjeistaa nuoria.

Mari-Kohtaniemi-NETTI.jpg
Mari Kohtaniemi oli reippaasti ensimmäisten joukossa tekemässä pikkupizzoja.

Taikina on valmiina. Itse pitää kaulia ja laittaa täytteet taikinan päälle.
Joukko poikia, jotka löhöävät sohvalla, kieltäytyy pizzan tekemisestä, koska heillä on mahat täynnä äsken syödystä pikaruuasta. Toinen lössi pelaa biljardia. Välillä paikalle pemahtaa lisää nuoria.

Avointa keskustelua

Innokkaita pizzan tekijöitä löytyy.  Jotkut innostuvat tekemään enemmän kuin yhden pizzan. Osa  käyttää tuhdisti täytteitä.  Vähemmälläkin täytteellä pizzasta tulee täyttävä, joten se saa osan porukasta miettimään, miten he jaksavat syödä kaikki omat pizzat.

Pikkupizza-NETTI.jpg
Pikkupizzat valmiina uuniin.

Yhdistys aloitti opiskelijoille suunnattujen hengellisten tilaisuuksien järjestämisen syyskuussa 2005.

Nimestään huolimatta Sekri-illassa ei puhuta pelkästään uskonnollisista asioista.
- Täällä kerrotaan kuulumisia, kuten opiskeluasioita. Kun porukkaa on vähän, nuoret avautuvat herkemmin kertomaan esimerkiksi elämän raadollisuudesta, kertoo Päivi Laurila-Järvinen.
Hän jatkaa, että muiden asioiden lisäksi opiskelijat kysyvät rukouksista, kristinuskosta ja Jeesuksesta.

Nuorten toiveita toteutetaan

Nuoret saavat osallistua iltojen suunnitteluun, tulossa on esimerkiksi leffa-ilta.  Tämänkertainen pizza-iltakin on kahden tytön pyytämä.  Ideoita yritetään toteuttaa mahdollisuuksien mukaan.

Sekri-illassa on tavannut olla muutakin toiminnallista ohjelmaa, kuten kortintekoa ja joululahjojen tekemistä Romanian lapsille.

Evankelista Riku Rinne tulee vierailulle samaan tilaan maaliskuun 18. päivä kello 19. Hänen esiintymisensä teemana on ”Elämä on huippu juttu”.

Vuosien aikana Sekri-ilta on saanut positiivisen vastaanoton.
- Viimeksi meillä oli täällä parikymmentä henkilöä laulamassa. Joskus on vähemmän väkeä, mutta esimerkiksi iltapalalle saattaa yhtäkkiä tulla iso joukko nuoria.

Mukavia ja samanikäisiä nuoria

Sekri-iltaa aiotaan järjestää niin kauan kuin vetäjiä on. Yksi mahdollisuus voisi olla, että iltaa alkaa jossain vaiheessa järjestää vaatetusalan opiskelija, kihniöläislähtöinen Jessica Koivukoski.

Hän on ollut Sekri-illoissa mukana viime syksystä lähtien.
- Heti, kun aloitin opiskelun, laitoin kouluni ilmoitustaululle, että etsintäkuulutetaan kristittyjä ja siitä se sitten lähti.
Hilden kehuu hänen rohkeuttaan.

Koivukoski kertoo, että Sekri-iltoihin kannatti lähteä.
- Olen saanut kohdata uusia ja mukavia nuoria, jotka ovat samanikäisiä.


jakoviiva_520x3px.png


Sekri-iltojen lisäksi nuorille on tarjolla paljon muutakin.


Asuntolan ja Sedun opiskelijoille on suunnattu puutyökerho ja sählykerho Kirkkokadulla tiistaisin, tanssikerho Törnävällä torstaisin, bändikerho Törnävällä tiistaisin ja kokkikerho Upankadulla keskiviikkoisin.

Kirkkokadun kuntosalilla on poikien ja tyttöjen vuorot. Asuntolalla on oma salivuoro maanantaisin, aika käytetään sählyä pelaamalla.

Asuntolan tutorit järjestävät erilaisia juttuja asuntolassa. Ensi viikolle tutorit suunnittelevat tapahtumaa, jossa olisi tietovisailua, pelejä, naposteltavaa ja kirppistelyä. Asukkaat voivat myydä omia kirppistuotteitaan.

Tutorien järjestämissä ajanvietoissa on aina teema: jouluna joulujuttuja, vappuna on vappujuttuja. Ohjaajat kuskaavat nuoria keilaamaan yms. muihin tapahtumiin mitä nuoret keksivät.

Lisäksi on karaoke- ja leffailtoja. Asuntolassa on bändikämppä, jota nuoret käyttävät paljon.

Jonna Vuoto