Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Ole kartalla: Etusivu > Kampukset > Seinäjoki, Koskenalantie > Kansainvälisyys

Kansainvälisyys Koskenalantiellä

Koskenalantien KV-vastaavana toimii opettaja Terhi Haapala.

Janne Inkilän matkakertomus työssäoppimisjaksostaan Intiassa.


Intia Janne Inkilä.pdf

Saksalaiset vaihto-opiskelijat
Saksalaiset Medical Assistant opiskelijat Medizinische Fachangestellte oppilaitoksesta Hampurista ovat Seinäjoella kolme viikkoa, joista yhden viikon tutustuvat Sedun Koskenalantien opetuspisteeseen. Siellä he tutustuvat laboraatio-, englanninkieliseen teoria-, suomenkielen opetukseen ja osallistuvat opintokäyntiin. Kaksi viikkoa he ovat työssäoppimassa Simunanrannan Palvelukeskuksessa.

saksanvieraat4.jpg

Saksalaiset Julia Reitenbach, Kim-Victoria Pomplun ja Christin Kuhne Koskenalantien tutoreiden (NQE11E) kanssa opettelemassa Sedun tietokoneille kirjautumista.
Kansallinen KEVA -verkosto
christine12.jpg
Koulutuskeeskus Sedu toimii aktiivisesti kansallisessa KEVA-verkostossa, jonka kansainvälistä toimintaa Opetushallitus rahoittaa.
Sosiaali- ja terveysala toi verkostoon uuden yhteistyökumppanin Ugandasta Comprehensive Nursing School of Masakan.
Kyseisen oppilaitoksen rehtori Christine Alura osallistui KEVA-seminaariin Helsingissä 25.09.2012 ja vieraili Seinäjoella Koskenalantien opetuspisteessä ja Törnäväntie 26:ssa.

christine20.jpg
Christine Alura kertoi opiskelijoille Ugandasta ja ugandalaisesta kulttuurista sekä suomen, että englanninkielisille opiskelijaryhmille. Christine painotti opiskelijoille erityisesti sitä, että avoin keskustelu HIV/AIDS:stä on vähentänyt sairastavuutta HIV/AIDS:iin Ugandassa.


Practical Nurse ryhmä palkitsi Christine Aluran pienellä lahjalla esityksen päätteeksi. Kuvassa Christine sekä Practical Nurse opiskelijat Olatunde ja Ansu.
 


Lontoo
Englanninkielisessä lähihoitajakoulutuksessa opiskeleva Marika Kiviranta työskentee Queen Elizabeth -sairaalassa Lontoossa huhti-toukokuussa. Koulutuskeskus Sedun opettaja Terhi Haapala pystyi kontakteillaan auttamaan työssäoppimispaikan saamisessa työskenneltyään siellä nukutushoitajana 1,5 vuoden ajan.

Queen Elizabeth -sairaala on monikulttuurinen, sillä Lontooseen virtaa työntekijöitä ympäri maailmaa. Opiskelija pääsee työssäoppimaan ison leikkausosaston heräämöön ja päiväkirurgiselle osastolle, jonka vastaavana osastonhoitajana työskentelee suomalainen Markku Viherlaiho. Osastolla työskentelee myös muita suomalaisia sairaanhoitajia. Queen Elisabeth -sairaala vastaa Suomen erikoissairaanhoidollista sairaalaa.
Uganda, Masaka
Afrikka tarjoaa opiskelijalle monipuolisen mahdollisuuden laajentaa omaa osaamistaan. Tästä mahdollisuudesta ottavat kopin kaksi Hanna Ahvenkoski ja Marita Ranta, jotka matkaavat työssäoppimaan Masakaan Ugandaan huhti-toukokuussa. Afrikka on erilainen, rikas ja värikäs mahdollisuus opiskelijalle laajentaa omaa kulttuuri-, kieli ja ammattiosaamistaan.

pn sairaalakuva.jpg  pn 4.jpg

Lehtori Raili Kurki Sedusta kävi valmistelemassa opiskelijoiden Ugandan jaksoa viime syksynä, jolloin sovittiin yhteistyön muodoista ja opeteltiin verkko-oppimisympäristön käyttöä. Yhteistyö Masakassa sijaitsevan sairaanhoito-oppilaitoksen (Comprehensive Nursing School of Masaka) kanssa sisältää tartuntatautien ja hoidon opetukseen liittyvää koulutusta sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Osa teoriaopinnoista suoritetaan verkossa siten, että kurssille osallistuu opiskelijoita molemmista maista, Sedun Practical Nurse -opiskelijat ja Masakasta, Ugandasta Nursing opiskelijoita. Suomalaiset ja ugandalaiset opettajat vastaavat yhdessä opintokokonaisuuden toteutuksesta. Communicable Diseases and Nursing (Tartuntataudit ja hoitotyö) opintokokonaisuus on osa Masakan opetussuunnitelman opintoja. Koulutuskeskus Sedun Practical Nurse ryhmälle tämä opintokokonaisuus on Valinnainen tutkinnon osa, johon kuuluu 4 opintoviikkoa teoriaa ja 6 opintoviikkoa työssäoppimista ja ammattiosaamisen näyttö.

pn 3.jpg  pn 1.jpg

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus kannustavat ammatillisia oppilaitoksia laajentamaan kansainvälistä yhteistyötä Euroopan ulkopuolisille alueille. Koulutuskeskus Sedun Uganda-yhteistyö on osa Opetushallituksen rahoittaman kehitysyhteistyötä, vapaaehtoistyötä ja globaalikasvatusta ammatillisessa koulutuksessa edistävän verkoston toimintaa.