Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Ole kartalla: Etusivu > Opiskelijalle > HOKS - henkilökohtainen polku > Taitaja - huippuosaamista > Vaatteenvalmistus

Vaatteenvalmistus

Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki, Törnäväntie 24, vaatetusosasto

•    to 29.1.2015
•    klo 9-12 kilpailutyön aloitus
•    ruokailu klo 12-12.30
•    klo 12.30-15.30 kilpailutyön valmistus jatkuu

Klo 12.30 jälkeen yleisölle on eniten silmäniloa, kun kankaat ovat saaneet tuotteen muodon.  Tervetuloa seuraamaan kilpailijoiden työtä!

Semifinaalissa valmistetaan naisten esiliina (koko M) annettujen ohjeiden (tasokuva, poikkileikkauskuvat saumarakenteista) perusteella.

Materiaali on 70 % polyesteri/30 % puuvilla. Mallivaate ja sen yksityiskohdat esitellään kilpailijoille tehtävänannon yhteydessä.

Kilpailija leikkaa  valmiit kaavat, tekee leikkuusuunnitelman ja leikkaa esiliinan kappaleet. Tuomarit arvioivat leikkuusuunnitelman ja seuraavat kilpailijoiden työskentelyä koko suorituksen ajan. Esiliina valmistetaan ja viimeistellään annettujen ohjeiden mukaan.

Taitaja_vaatteenvalmistus_web.jpg

Esiliina yllättää

- Vaatteenvalmistuksessa tarkkuus on kaiken A&O - missään kohdassa ei parane fuskata. Vaikka meillä kilpailutyönä on esiliina, kilpailutyön malli ja muoto voivat hämmentää ja ensimmäiset ajatukset essusta saavat uusia ulottuvuuksia, kertoo lajivastaava Virpi Lahti.

Valmistuksessa on uudenlaisia toteutustapoja, jotka vaativat kilpailijoilta ja valmentajilta hoksaamista, vaikka käytettävissä on ollut tasokuva ja poikkileikkauskuvat valmennuksen aikana.

Semifinaalityön yhteistyökumppanina ja sponsorina on Keskimäki Oy.

Taitaja_vaatteenvalmistus_yleiskuva_web.jpg