Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Ole kartalla: Etusivu > Opiskelijalle > HOKS - henkilökohtainen polku > Taitaja - huippuosaamista > Visuaalinen myyntityö

Oivallusten päivä

-    Kaksi tai kolme voisi viedä suoraan Anttilaan, kehui Seinäjoen Anttilan kodinosaston myyjä, visuaalisen myyntityön semifinaalin tuomari Tiina Oravasaari kilpailun ensimmäisenä päivänä.

 Visuaalinen-myyntityo2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätuomari, visualisti Leena Anttila-Gers Raision kauppaopistosta arvioi tasoja, värejä, ryhmittelyä ja hintalappuja.  Hänen mukaansa kilpailijoiden taso oli kirjava, mutta mukana oli myös nappisuorituksia.

-    Ne ovat miellyttäviä silmille. Somistus on tasapainossa, viikkaukset kunnossa ja pöytä  ilmava. Jos tuotteet ovat pöydän reunan yli, ne putoavat helposti, kun asiakas kävelee vierestä.

Semifinaalin toiselta päivältä hän odotti lisää oivalluksia.

Jokainen semifinalisti sai erilaisen laatikon, joka piti sisällään somistustuotteet. Sivummalla oli yhteinen piste, josta sai ottaa esimerkiksi värillistä askartelupaperia. Somistuksessa käytetyt tuotteet olivat Torikeskuksen liikkeiden luovuttamia, mutta Helmirieha-teema ja somistusten mahdolliset hintatiedot ja muu rekvisiitta olivat kilpailua varten keksittyjä.

Soveltamalla eteenpäin

Sedua semifinaalissa edustaneille Jonna Mäki-Kahralle ja Emilia Kettuselle semifinaali oli kolmas, joten kilpailujännitys ei ollut aivan tapissa. Kaksi aikaisempaa kertaa ovat olleet yrittäjyyslajissa.

Jonna_Maki-Kahra_visuaalinenmyyntityo.jpg

Jonna Mäki-Kahran pöytäsomistelu koostui pääasiassa alusvaatteista.
-    Ihan hyvin tämä meni. Kun avasin laatikon, minulla oli mielessä monta erilaista vaihtoehtoa, jota lähteä toteuttamaan.

Haastavinta oli hintalapun laittaminen, koska ei ollut kunnollista pidikettä.  Mäki-Kahra päätyi soveltamaan laittamalla hintalapun taakse vahvempaa paperia.
-    Jos voisin tehdä nyt jotain toisin, laittaisin purkit taakse ja vaatteet eteen.

Kesän lämpimät muistot

Emilia Kettunen teki biknikhenkisen esillelaiton.
-    Vähän toivoin, että saan sisustustyylisen jutun, joten siinä mielessä tämä oli helppo. Jos olisin saanut esimerkiksi kengät, olisi ollut vaikeampaa.

Hän ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa.
-    Suunnittelin laittavani viestin, jossa olisi lukenut esimerkiksi, että ”Aina on hyvä palata kesän lämpimiin muistoihin”. Lisäksi olisin maininnut teeman, hinnat ja tuotteiden nimet.

visuaalinen-myyntityo.jpg

Antoisa ja opettavainen kokemus

Lajivastaava Maria Hautala (kuvassa vasemmalla) ja varalajivastaava Suvi Veijalainen toteuttivat semifinaalin yhdessä.

 MariaHautala_SuviVeijalainen.jpg

-    On mukavaa tehdä kahdestaan, kun ei tarvitse yksin miettiä asioita. Etenkin, kun tämä oli molemmille ensimmäinen kerta. Tämä on ollut iso rutistus, mutta kuitenkin antoisa ja opettavainen, Veijalainen kertoi.

He haluavat kiittää kaikkia semifinaalin järjestämiseen osallistuneita tahoja.

 

Jonna Vuoto, teksti ja kuvat