Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Ole kartalla: Etusivu > Opiskelijalle > Hoks > Yrittäjyys > Osuuskunnat > Ähtärin Ahertajat

Osuuskunta Ähtärin Ahertajat

Osuuskunta KAMPin alatoiminimen Ähtärin Ahertajat toiminta aloitettiin keväällä 2011. Vuoden vaihteessa aloitettiin tarvittavien asiakirjojen kokoaminen ja laatiminen Pajoilta Urille -projektin liiketoimintacoach Tero Perälän avustuksella. Opiskelijat lähtivät innolla mukaan osuuskuntatoimintaan ja ensimmäiset opiskelijajäsenet liittyivät osuuskuntaan.

Ähtärissä osuuskuntatoiminnassa ovat opiskelijoiden lisäksi mukana pajacoach Seija Rokala ja opettajat Maija-Liisa Paananen ja Tarja Tienaho. Virallisesti Ähtärin Ahertajat aloitti toiminnan huhtikuun alussa, jolloin Kotitalous- ja kuluttajapalvelujen perustutkinnon opiskelijat palasivat työssäoppimisjaksoltaan kouluun.

Monipuolista palvelua

Osuuskunta Ähtärin Ahertajien toiminnan tukijalkana on aluksi oppilaitoksen pesulatoiminnan hoitaminen. Pieni asiakaskunta on jo olemassa ja lisää asiakkaita tulossa.  Asiakkaille tarjottaviin palveluihin kuuluvat pesulapalveluiden lisäksi kotisiivoukset, pienimuotoinen pitopalvelutoiminta, tilausruokien ja leivonnaisten valmistaminen. Lisäksi pystymme järjestämään erilaisia tilaustarjoiluja oppilaitoksen tiloissa.

Osuuskuntatoiminta antaa opiskelijoille mahdollisuuden toimia oikeissa työkohteissa ja oikeiden asiakkaiden kanssa. Osuuskunta on hyvä ympäristö opiskella työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.

Osuuskunta toimii kesälläkin

Kesällä 2011 on Ähtärin Koulutien opetuspisteessä ensimmäisen kerran kesätoimintaa opiskelijoille ja se järjestetään Osuuskunta Ähtärin Ahertajien kautta. Osuuskuntaan kuuluvilla opiskelijoilla on mahdollisuus jäädä osuuskuntaan työskentelemään kesäksi. Valmistuvilla opiskelijoilla on mahdollisuus toimia vuoden verran osuuskunnassa valmistumisen jälkeen ja näin työllistää itsensä.