Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Ole kartalla: Etusivu > Kehittäminen > 50-luvun teemapäivä

Elämyksellisen ja kokemuksellisen oppimisen kautta
rockahtavalle 1950-luvulle

Keskiviikkona 20. helmikuuta Koulutuskeskus Sedun kulttuuriala avaa Ilmajoelle Pappilantien opetuspisteessä ovensa koko päiväksi. Silloin astutaan aikakoneeseen ja käännetään vipua vauhdikkaalle 50-luvulle. Teemapäivän merkeissä yleisöllä on tilaisuus seurata Sedun kulttuurialan opiskelijoiden värikästä ja elämyksellistä työpäivää.

Avointen ovien päivään mennessä koko ympäristö on saanut uuden ilmeen. Käytäviä koristavat aikakauden julisteet ja mainokset maalausten muodossa. Interiöörejä on monella taholla.  Pienen kaksion toteuttamisessa opiskeltiin rakentamista, pintakäsittelyitä ja sisustamista. Kalustaminen toteutetaan pääosin aikalaistuotteilla.

Pukeutuminen on iso osa ilmapiirin luojaa. Herraväki puvuissa tai nahkatakissa, rouvat ja neidit kellohameissa tai vartalonmyötäisissä jakkupuvuissa ovat asiaa. Kampaamon tuolilla loihditaan niin rouvamaisia nutturoita kuin nuorekkaita poninhäntiä. Värikäs jäätelöbaari houkuttelee nauttimaan herkkuja ja notkumaan muovipinnoitteisilla istuimilla. Baarista voi ostaa pikkurahalla popcorneja, pirtelöitä ja jäätelöannoksia. Opiskelijoiden NY-yritykset ja Artesaaniosuuskunta Pohjanmaa myyvät tuotteitaan.

Yhteistyökumppaneita ovat mm. kuvallisen ilmaisun perustutkinto (Sedu Jurva), hiusalan perustutkinto (Sedu Seinäjoki), hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto (Sedu Seinäjoki), matkailualan perustutkinto (Sedu Lapua)

Opetuspisteen ovet ovat avoimet yleisölle klo 9 -16.

Illalliskorttien varaus sähköpostitse riitta.tuokko@sedu.fi 15.2.2013 mennessä.
Paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Illalliskortin hinta 22€, lapset alle 12v. 12€.Tervetuloa!
Sedu 50-luku.pdf (700,7 kB)