Elektroniikka-asentajaksi, IT-tukihenkilöksi, kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi tai tietoverkkoasentajaksi

Vuorovaikutusta ja luovuutta, sekä asiakaspalvelutaitoa ja teknistä osaamista - Näistä taidoista ovat ICT-, media- ja viestintäalan ammattilaiset tehty. Yhteistyötaidot, joustavuus ja vastuullisuus ovat tärkeä osa työtäsi ICT-, media- ja viestintäalan ammattilaisena.

Perustutkinnot - opiskele ICT- tai media-alalle

IT-TUKIHENKILÖKSI (entinen DATANOMI)

Oletko palvelukeskeinen ja myyntihenkinen tietojärjestelmien hallitsija? IT-tukihenkilönä tarvitset teknisen taidon lisäksi liiketoiminnallista pelisilmää, loogista ajattelukykyä ja rautaisia yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja. Toimit usein neuvonta - tai koulutustehtävissä, myynnin parissa tai mikrotukihenkilönä.

ELEKTRONIIKKA- TAI TIETOVERKKOASENTAJAKSI

Haluatko oppia tiedonsiirron ja tietoverkot? Elektroniikka-asentajana opiskelet muun muassa esitystekniikan toteuttamissa tapahtumissa. Lisäksi heidän tulee hallita langalliset ja langattomat tiedonsiirtotekniikat. Suunnittelu-, mallinnus- ja simulaatio-ohjelmistojen käyttö olennainen osa työtäsi.

Tietoverkkoasentajana sinulta vaaditaan monipuolista osaamista aina sähkötöiden perusteista 3D-mallinnukseen. Lisäksi tarvitset pitkäjänteisyyttä ja itsenäistä työotetta, jota opit opiskelun aikana käytännön työtehtävissä.

KUVALLISEN ILMAISUN TOTEUTTAJAKSI

Kuvallisen imaisun toteuttajana kädenjälkesi näkyy graafisessa suunnittelussa ja kuvallisessa viestinnässä. Viestintä ei aina ole suullista tai sähköistä. Usein kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Graafiseen suunnitteluun erikoistuneena toteutat työn, jossa silmä lepää. Koulutuksessa opiskelet pienimuotoisten painotuotteiden suunnittelua ja toteutusta Adoben ohjelmistoja hyödyntäen. Lisäksi opiskelet projektityöskentelyä sekä perehdyt työprosessien suunnitteluun ja hallintaan.

SUUNNITTELUASSISTENTIKSI

Suunnitteluassistenttina piirrät teknisiä piirustuksia ja kuvia sekä laadit 3D-mallinnuksia esimerkiksi rakennusalan tarpeisiin. Tarkkuutta vaativa ja vastuullinen työ on myös puhtaaksi piirtämistä, korjausten tekemistä, sekä piirustusten ja muiden asiakirjojen ylläpitämistä ja arkistointia. Kysy tarkemmin!

Lue lisää ammateista ja hae yhteishaussa 22.2.-22.3.2022:

Tsekkaa videolta esittely ICT-alasta.

Kurkkaa opiskelijatarina