Ammattipätevyys kuntoon – työllisty kuljetusalalle

-Vekalla tykätään olla töissä

Monessa kuljetusalan yrityksessä tarvitaan lisää henkilökuntaa vakituiseen työsuhteeseen. Yksi heistä on Vekka Group Oy, joka aloittaa paikallis-seutuliikenteen Vaasassa heinäkuussa.

Kuljetusalalle aikoville ei riitä, että omistaa ajo-oikeuden raskaan ajoneuvon kuljettamiseen. Tarvitaan myös voimassa oleva ammattipätevyys. Sedu ja TE-palvelut järjestävät 40 päivää kestävän koulutuksen heille, joilla on kuorma-auton, yhdistelmäajoneuvon tai linja-auton ajokortti, mutta ei voimassa olevaa ammattipätevyyttä.

Vekka kyyditsee myös pohjanmaalaisia

Vekka Group Oy aloittaa Vaasan paikallis- ja seutuliikenteessä heinäkuussa. Vekka on toiminut vuodesta 1931 saakka ja toimintaa on koko Suomessa sekä Baltiassa.

-Meillä on haku käynnissä ja etsimme henkilöliikenteeseen kuljettajia, joilla on ammattipätevyys sekä D-luokan ajokortti, kertoo Vekka Groupin toimitusjohtaja Tomi Vasiljev. Sedu Vaasassa ja Rengonharjulla maaliskuussa alkava kuljetusalan täydennyskoulutus on juuri sopiva väylä aloittaa meillä työt, jos ammattipätevyys on päässyt vanhentumaan.

-Otamme mielellämme töihin myös oppisopimuksella, kertoo Vasiljev.  Oppisopimuksen aikana voi suorittaa kuljetusalan perus- tai ammattitutkinnon. Osaamista voidaan hankkia tarvittavan ajokorttiluokan korotuksella sekä perustason ammattipätevyyden suorittamisella Sedussa. Oppisopimus mahdollistaa ammattimaisessa liikenteessä kuljettajana toimimisen välittömästi väliaikaisen todistuksen turvin, kunhan työn edellyttämä ajokorttiluokka on hankittu. Tämä rahallisesti arvokas kokonaisuus sisältyy oppisopimukseen opiskelijalle veloituksetta.

-Meillä työskentelevät kuljettajat ja muu henkilöstö kertovat kokevansa toimintaympäristömme rennon asialliseksi, jossa on mukava työskennellä. Hyvä työilmapiiri on meille todella tärkeä ja panostamisen arvoinen asia. Haluamme varmistaa, että työntekijät tulevat joka aamu hyvillä mielin töihin. Meillä siis tykätään olla töissä. Ja meillä ei pomot perässä juokse, hymyilee Vasiljev.

Ammattipätevyys kuntoon, lue lisää ja hae nyt!

Vekka Group oy