Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Maatalous ja metsäala tarvitsee uusia, osaavia tekijöitä

Maalle ja Suomen metsiin tarvitaan lisää ammattilaisia, jotka pärjäävät päivät pihalla, osaavat huolehtia eläinten hyvinvoinnista, eivät säikähdä itsenäistä työtä, pieniä tai suuria eläimiä ja koneita, niiden siirtämisestä puhumattakaan.


Yhteishaku 2021

Yhteishaku (23.2.-23.3.2021) on sinulle, joka etsit omaa ammattia. Valitse mieluisin ammatti seuraavista:
Eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä, metsäkoneenkuljettaja, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja, maarakennuskoneenkuljettaja

Huom! Meillä voit suorittaa C-luokan ajoluvan ja kuljetusalan perustason ammattipätevyyskoulutuksen jo opintojen aikana, mistä on konkreettista hyötyä sinulle ja työnantajallesi.


Hae yhteishaussa tai jatkuvassa haussa

Maatalous- ja metsäalan opiskelua oikeassa työssä

Maatalous- ja metsäalan ammattilaiseksi opitaan oikeassa työssä, opetusmaatilalla, opetusmetsässä, alan yrityksissä ja kansainvälisillä vaihtojaksoilla.

Ilmajoen opetusmaatilan arkea pyörittävät Vacca Oy:n maitotilayrittäjät, opiskelijat ja opettajat yhdessä. Yrittäjät peruskorjasivat opetusnavetan vuonna 2018 nykyaikaiseksi lypsyrobottinavetaksi, jossa yhdistyvät eläinten hyvinvointi, työturvallisuus ja tuotannon tehokkuus. Lue miten Ilmajoen opetusmaatilalla yritysyhteistyö toimii.

Sedun omassa opetusmetsässä Ähtärissä töitä tehdään kahdessa vuorossa, säätilasta riippumatta. Sedun kampuksella, Tuomarniemen puulajipuistossa kasvaa lähes sata puulajia. Metsäkoneen- tai puutavara-autonkuljettajaksi voit opiskella myös Rengonharjulla.

Kokeneet ammattilaiset, samanhenkiset ihmiset ja tiivis yhteisö tuovat oikeanlaista asennetta opetukseen ja opiskeluun. Onko sinusta raskaan sarjan ammattilaiseksi? - Katso videot!

Monta polkua maatalous- ja metsäalalle

Meillä hankit ammatin tai uuden uran maalta tai metsästä ja vahvistat osaamistasi läpi työuran. Voit opiskella tutkinnon tai tutkinnon osan oppilaitoksessa ja/tai työpaikalla. Voit vahvistaa ja täydentää osaamistasi työurasi eri vaiheissa. Valitse seuraavista sinulle sopiva koulutus ja hae!

Eläintenkouluttajan opinnot suoritettuasi osaat kouluttaa eläimiä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja. Osaat auttaa esim. eläinten ongelmakäyttäytymisen ratkaisemisessa, toimia lemmikki- tai tuotantoeläinten käyttäytymisen asiantuntijana tai kouluttaa  esim. hyötykoiria. Koulutus käynnistyy seuraavan kerran 11/2019.
Maatalousalan ammattitutkinto tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia hankkia uusi ura tai vahvistaa osaamista maatalousalalla. Meillä Ilmajoella voit kouluttautua esim. viljelijän, seminologin, tuotantoeläinten hoitajan, maatalouslomittajan, mehiläistarhaajan, sorkkahoitajan tai maatalouskoneenkuljettajan tehtäviin. Koulutus soveltuu nuoren viljelijän aloitustukea hakeville. Maatalousalan ammattitutkinto käynnistyy seuraavan kerran tammikuussa 2020.
Maatalousalan erikoisammattitutkinto, maatilan johtamisen osaamisala vahvistaa osaamistasi maaseutu- tai maatilayrityksen johtamisessa. Joustavasti työn ohessa suoritettava koulutus tuo boostia esim. perhetilan jatkamiseen ja oman tilan kehittämiseen. SPV-koulutus. Koulutus soveltuu nuoren viljelijän aloitustukea hakeville. Seuraava aloituspäivä tammikuussa 2020.

Peltosalaojituksen suunnitteleminen- ja Mittalaitteiden ja suunnitteluohjelmien käyttäminen maankuivatuksessa -tutkinnonosat (maatalousalan erikoisammattitutkinto) suoritettuasi osaat mitata maaston korkeuksia ja kartoittaa peltoja, asemoida pellon kuivatukseen tarvittavat ojat sekä mitoittaa ne asianmukaisesti. Osaat suunnitella säätösalaojituksen, huomioida ojituksen ympäristövaikutuksia sekä hankkia ojitukselle rahoitusta. Kysy lisää: Heikki Koskimies, p. 040 830 2388, etunimi.sukunimi(a)sedu.fi.

Muut tutkinnonosat ja lisäkoulutukset, joita toteutamme tarpeen mukaan:

eläinten kuljettaminen, mehiläistenhoito, ojaisännöinti, tilasiemennys (nauta, sika, lammas, vuohi), tuotantoeläinten sairauksien ensiapu, täsmäkoulutukset kotitarveviljelijöille, kasvinsuojeluaineiden käyttökoulutus, EA1, työturvallisuus-, tieturva- ja tulityökortti.

Metsäkoneenkuljettajana (metsäalan ammattitutkinto) osaat metsien käsittelyn, puutavaran varastoinnin, paikantaa leimikon ja turvata metsäluonnon monimuotoisuutta. Osaat työskennellä hakkuukoneella tai kuormatraktorilla, energiapuun korjuukoneella, tehdä metsänhoito- ja metsänparannustöitä koneellisesti tai huolehtia siirtokuljetuksista. Joustava aloitus.

Metsurin (metsäalan ammattitutkinto) opinnot antavat valmiudet kokonaisvaltaiseen metsätöiden suunnitteluun ja toteutukseen. Saat kokonaiskäsityksen metsätaloudesta ja metsänhoidosta. Osaat arvioida metsätöiden laadunhallintaan tarvittavia toimenpiteitä. Joustava aloitus.

Metsäpalveluyrittäjä (metsäalan ammattitutkinto) toimii palveluntuottajana metsäalan töissä. Asiakkaita voivat olla esim. yksityiset metsänomistajat, metsäteollisuusyritykset, metsänhoitoyhdistykset, metsäkeskus, kunnat ja seurakunnat. Metsäpalveluyrittäjä voi avustaa myös puukaupassa tai antaa metsänhoidollista neuvontaa. Joustava aloitus.

Metsätalousyrittäjä (metsäalan ammattitutkinto) hallitsee metsänhoidon suunnittelun ja osaa toteuttaa laadittua metsäsuunnitelmaa käytännössä. Metsätalousyrittäjän koulutus ei edellytä aikaisempaa kokemusta metsäalalta. Joustava aloitus.

Arboristi (puutarha-alan ammattitutkinto) on puisto- ja maisemametsien hoidon ammattilainen, jonka ammattitaitoa tarvitaan kasvavien kaupunkien ja taajamien puisto- ja piha-alueiden suunnitelmallisessa hoidossa. Työpaikkasi voi olla metsä- tai puutarha-alan yrittäjänä tai työntekijänä esim. kaupungin puistotoimessa. Mikäli haluat opiskella arboristiksi, sinulle tulee olla perustutkinto puutarha- tai metsäalalta tai vähintään 3 vuotta alan työkokemusta. Arboristin koulutus käynnistyy seuraavan kerran 01/2020. Hakuaika koulutukseen on päättynyt.
Toteutamme myös metsäalan ammattilaisille suunnattuja lisäkoulutuksia asiakkaidemme tarpeiden mukaan: esim. luonnonhoitokortti, hirsirakentaminen, myrskytuhopuiden korjuu, perinnerakentaminen, pyörösahaus, ensiapu-, työturvallisuus- ja tieturvakoulutukset, kasvinsuojelukoulutus juurikäävän torjuntaan.