Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Sisustaja, ompelija, artesaani, restauroija - luovuutta, visuaalisuutta ja käden taitoja


Onko käsillä tekeminen intohimosi? Kutkuttaako mielesi saada jotain näkyvää ja kaunista aikaiseksi? Siinä tapauksessa muoti-, sisustus- ja tekstiiliala sopii juuri sinulle.

Ompelija luo uutta

Tekstiili- ja muotialalla tehdään töitä kankaiden ja eri materiaalien kanssa, luoden vaatteita ja käyttötuotteita, rooli- ja esiintymisasuja. Valmistuneet voivat tehdä töitä esimerkiksi ompelijana, mittatilausompelijana tai sisustustekstiilien valmistajana. Pukeutuminen ja erilaisten tekstiilien käyttö on jokaisen arkipäivää.

 

Restaurointialan tai sisustusalan artesaaniksi


Jos tekemisen tarpeesi painottuu enemmän ympäristöön ja ympäröiviin tiloihin, taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani on sinua varten. Voit valita joko restaurointialan osaamisalan tai sisustusalan osaamisalan.

Restaurointi on esineen, rakennusosien ja rakennuksen tai muun vastaavan kohteen palauttamista alkuperäistä muistuttavaan kuntoon. Restaurointimaalauksessa opiskelet erikoismaalaustekniikoita, kuten kultausta, mukailu- ja koristemaalausta sekä kipsitöitä. Lisäksi opit normaalit rakennusmaalaustyöt kuten tapetointi ja seinä- ja kattopintojen maalaukset. Meillä opiskellaan todellisissa työelämän kohteissa perinteisillä työmenetelmillä ja materiaaleilla.

Sisustaja on moniosaaja ja kädentaitaja monella ammattityön osa-alueella. Sisustustyöntekijältä edellytetään tyylitajua, rohkeita ratkaisuja työsuorituksissa sekä ennakkoluulotonta asennetta työskentelyyn. Meillä pääset opiskelemaan ammatissa vaadittavat perustaidot ja toteutustekniikat sekä otat haltuusi materiaalit, koneet ja laitteet, tyylillisiä ja sisustuksellisia vaatimuksia unohtamatta.

Opiskele uusi ammatti - aloitus syksyllä 2020 (päiväkoulutus):

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani restaurointi Kurikassa
Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani sisustus Kurikassa
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mittatilausompelija Seinäjoella

Seuraavaan koulutukseen on joustava haku - hae mukaan:

Toteuta haaveesi ja opiskele visuaalisen alan ammattilaiseksi!

Kysy lisää tai lue opiskelijoidemme tarinoita alta.

Sivun alaosan kuvien kautta pääset kurkkaamaan alojen elämää somessa.