Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Tykkäätkö tehdä töitä? Sosiaali- ja terveysalalla työllisyystilanne on hyvä. Joskus töitä on liikaa, tapahtumat vaativat nopeita toimia - paineensietokykyäsi koetellaan. Sisimmässäsi haluat aina auttaa, asetut heikomman puolelle, tunnet empatiaa. Teet työtä, jolla on merkitys ja joka palkitsee sinut mielihyvällä. Tämä ala on juuri sinulle! Ala on myös sinulle, jos haluat kehittyä tällaiseksi.

Olet kiinnostunut terveydestä, hyvinvoinnista ja terveistä elintavoista, sillä asiakkaiden hyvinvointi alkaa omasta hyvinvoinnistasi.

Lähihoitaja, perustason ensihoitaja, soisaali- ja terveysalan ammattilainen on arjen sankari, arkisen työn tekijä. Tykkäät jutella ihmisten kanssa ja opit pitämään pintasi myös vaikeissa tilanteissa, esim. kiukuttelevien lasten tai vanhusten kanssa. Kehität  vuorovaikutustaitojasi jatkuvasti. Opit, että hoitaminen on myös ohjaamista ja kasvatusta, kannustusta ja neuvontaa.

Työpaikkasi voi olla esim. koti, päiväkoti, terveyskeskus, asuntola, vanhusten palvelukeskus, lastensuojelu, päihdehuollon yksikkö, sairaala.

Sosiaali- ja terveysalan opinnoissa opit esiintymään, opit tuntemaan itseäsi ja vahvistamaan vahvuuksiasi. Ammattitaidon lisäksi itsevarmuutesi kasvaa. Lähihoitaja voi erikoistua osaamisalojen kautta:

  • ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen
  • lasten kasvatus ja hoito
  • mielenterveys- ja päihdetyö
  • sairaanhoito ja huolenpito
  • suunhoito
  • vammaistyö

Perustason ensihoitaja hakee Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon mutta suoraan Perustason ensihoidon osaamisalalle. Hakijat myös kutsutaan soveltuvuuskokeeseen.

Practical Nurse is the qualification taught mainly in English, partly in Finnish. You will learn to work in a multicultural environment even though you are in Seinäjoki. During the education at least one of the on-the-job-learning periods will take place abroad for Finnish students. All the applicants will be invited to the aptitude test.

Ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot ja täydennyskoulutus pitävät sinut jatkuvasti ajan tasalla nopeasti teknistyvällä alalla.

Koulutusväylä on avoin! Voit opiskella eteenpäin sairaanhoitajaksi, sosionomiksi, kätilöksi – tai opettajaksi. Sosiaali- ja terveysalan opinnot voivat olla ponnahduslauta vaikka yliopistoon, esim. humanistisiin tai kasvatusaineisiin. Innostavien kokemusten ja opettajien ansiosta kiinnostut ihmisistä ja itsesi jatkuvasta kehittämisestä.

Arjen sankari pesee, lääkitsee ja lohduttaa - KATSO VIDEO!

 

 

Johanna: Positiivisella asenteella eteenpäin

Lue tästä