Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Ompelija, sisustaja, artesaani, restauroija, muotiassistentti - tule yhdistämään luovuus ja käden taidot


Onko käsillä tekeminen intohimosi? Kutkuttaako mielesi saada jotain näkyvää ja kaunista aikaiseksi? Siinä tapauksessa muoti-, sisustus- ja tekstiiliala sopii juuri sinulle.

Ompelijaksi tai muotiassistentiksi


Tekstiili- ja muotialalla tehdään töitä kankaiden ja eri materiaalien kanssa, luoden vaatteita ja käyttötuotteita, rooli- ja esiintymisasuja. Valmistuneet voivat tehdä töitä esimerkiksi ompelijana, designtekstiilien valmistajana, muotiassistenttina, tekstiilien valmistajana, mittatilausompelijana tai sisustustekstiilien valmistajana. Pukeutuminen ja erilaisten tekstiilien käyttö on jokaisen arkipäivää - glamouria tai ei - erittäin tarpeellista joka tapauksessa.


Restaurointialan tai sisustusalan artesaaniksi


Sinulla on muodon tajua, olet kiinnostunut väreistä, sommittelusta, piirtämisestä, maalaamisesta - sinussa on tekijäainesta. Mikäli tekemisen tarpeesi painottuu enemmän ympäristöön ja ympäröiviin tiloihin, taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani on sinua varten. Taideteollisuusalan perustutkinnossa voit valita joko restaurointialan osaamisalan tai sisustusalan osaamisalan.

Restaurointi on esineen, rakennusosien ja rakennuksen tai muun vastaavan kohteen palauttamista alkuperäistä muistuttavaan kuntoon. Restaurointimaalauksessa opiskelet erikoismaalaustekniikoita, kuten kultausta, mukailu- ja koristemaalausta sekä kipsitöitä. Lisäksi opit normaalit rakennusmaalaustyöt kuten tapetointi ja seinä- ja kattopintojen maalaukset. Meillä opiskellaan todellisissa työelämän kohteissa perinteisillä työmenetelmillä ja materiaaleilla.

Sisustaja on moniosaaja ja kädentaitaja monella ammattityön osa-alueella. Sisustustyöntekijältä edellytetään tyylitajua, rohkeita ratkaisuja työsuorituksissa sekä ennakkoluulotonta asennetta työskentelyyn. Meillä pääset opiskelemaan ammatissa vaadittavat perustaidot ja toteutustekniikat sekä otat haltuusi materiaalit, koneet ja laitteet, tyylillisiä ja sisustuksellisia vaatimuksia unohtamatta.

Toteuta haaveesi ja opiskele visuaalisen alan ammattilaiseksi!

Katso haussa olevat koulutuksemme alta, kysy lisää tai lue opiskelijoidemme tarinoita.