Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Sähkö- ja automaatioasentajaksi

Sähkö- ja automaatioala tarjoaa jatkuvasti kehittyvän työympäristö, jossa työskentelet itsenäisellä työotteella. Työ on tarkkaa ja saat perustaidot sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Sähkö- ja automaatioasentajana teet sähkökoneiden ja -laitteiden sekä automaatiojärjestelmien käyttöön, kunnossapitoon ja huoltoon liittyviä tehtäviä sähköasennusstandardien ja -säädösten mukaisesti.

Automaatiotekniikka on nopeasti eteenpäin menevä sähkötekniikan osa-alue. Teollisuuden ja kiinteistöjen automaatiojärjestelmät ja mittauslaitteet kehittyvät jatkuvasti. Keskeisintä osaamista automaatioalalla ovat erilaisten säätö-, kappaletavara- ja valvomojärjestelmien tuntemus, robotiikka sekä niiden asennus- ja kunnossapitotöihin liittyvien tehtävien hallinta.

Kevään 2019 yhteishaussa:

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja, sähköasentaja Kurikassa, Lapualla, Seinäjoella ja Ähtärissä

Alan teollisuus tarvitsee hyvin koulutettuja, alastaan innostuneita ammattilaisia haastaviin ja vaihteleviin työtehtäviin. Koulutus antaa sinulle monipuolisen ammattitaidon ja valmiudet ammattitaitosi jatkuvaan kehittämiseen. Sähkö- tai automaatioasentajan perustukinnon suoritettuasi sinulle on mahdollisuus syventää ammattitaitoasi alan ammattitutkinnoilla ja erikoisammattitutkinnoilla.

Muista sähkö- ja automaatioalan lisäkoulutukset

Opetuksemme on joustavaa ja voit kouluttautua helposti myös työn ohessa, sillä aikuisille lähiopetus järjestetään pääosin iltaisin klo 17 alkaen. Sähkö-ja automaatioalan kouluttajamme ovat mukana kehittämässä alan yritysten automaatiojärjestelmiä ja he ovat huippuosaajia, joilla on yrityskontaktien lisäksi yrittäjätaustaa.

Seinäjoella sijaitsee uusittu turvajärjestelmien opetusympäristö, jossa on hälytys- ja murtohälytysjärjestelmiä opetuskäyttöön. Lapuan yksikön opetus on keskittynyt automaatiojärjestelmiin ja robotiikkaan. Kun taas Lapualla sijaitseekin täysin uudet kappaletavaran käsittelyn automaatioradat ja robotit.