Eetu tykkää puutavaran lastaamisesta

Jalasjärvinen Eetu Haanpää on valmistunut yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi Sedusta keväällä 2020. Opiskeluaikana työssäoppimispaikka löytyi Kannonlahti Oy:ltä ja valmistumisen jälkeen Eetu on jatkanut siellä puutavara-autonkuljettajana.

-Talvisin ajan puutavaraa eri tehtaille mm. Merikarvialle, Raumaan, Kaskisiin ja Vilppulaan, kertoo Haanpää. Työtä tehdään kahdessa vuorossa. Kesäisin ajan massaa eli asfalttia.

-Tämä on ammatti, josta olen jo eskari-ikäisestä haaveillut. Myös isäni on ollut Kannonlahdella töissä ja kipinä alalle syttyi jo silloin, kun hän pikkupoikana otti mukaansa töihin.

-Puutavara-autokuskin työn hyviä puolia on yhdessä tekeminen, joka korostuu tässä työssä ja tietenkin isolla autolla ajaminen on se mun juttu. Tykkään erityisesti puutavaran lastaamisesta. Työn haaste on talvella nopeasti vaihtuvat keliolosuhteet ja välillä on kiire. Turvallisuudesta ei kuitenkaan koskaan tingitä.

Eetun kotona toimii perheyritys Kuljetus Haanpää Oy, joka tarjoaa koululais- ja linjaliikennettä sekä tilausmatkoja asiakkaiden tarpeet huomioiden. -Itselläni ei vielä ole kovaa kipinää yrittäjyyteen ja olen enemmän yhdistelmäajoneuvonkuljettaja kuin linja-autonkuljettaja, jotta sitten pitäisi firmassa olla yksi yhdistelmäkin, naurahtaa Eetu.

Kiinnostaako sinuakin logistiikka-ala?