Sedun kautta Juustoporttiin varastotyöntekijäksi

-Voisin käydä koulutuksen uudestaan ja surettaa, että se kesti vain vuoden, sanoo kauhajokinen Hanne Porvari iloisesti. Parikymppisestä asti olen haaveillut tämän alan hommista ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin se toteutui. Vaihdon alaa ja sain itselleni ensimmäisen ammatin.

Hanne valmistui kesällä varastonhoitajaksi Sedu Rengonharjun opetuspisteestä, suorittaen logistiikan perustutkinnon. Hoitoalan työt vaihtuivat täysin erilaisiksi.  -Hakeuduin omaehtoiseen koulutukseen ja meitä aloitti 15 opiskelijaa, joista suurin osa oli alan vaihtajia. Koulutuksesta kertyi niitä taitoja mitä tässä työssä tarvitaan. Loput taidot tulee työpaikalla, sillä varastoja on monenlaisia. Sedu Rengonharjun luokat ovat moderneja. Työskentelimme pienissä ryhmissä kasvotusten, joka lisäsi ryhmähenkeä, kun ei ”pönötetä” omissa pulpeteissa. Myös opettajat olivat mukavasti ”sulautuneena” joukkoon. Opettajat osaavat asiansa, annan pointsit Sedulle.

-Aika nopeasti jo koulutuksen alussa pääsimme työelämään oppimaan ja näkemään minkälaista työ on. Aikaisemmin olin nähnyt varastotyötä käytännössä vain toiselta puolelta katsottuna eli olen ollut mukana, kun mieheni on ajanut ja purkanut tavaraa rekasta. Siinä näki mistä tavara tulee ja mitä sille tapahtuu. Olin työpaikalla oppimassa Juustoportilla ja koulutuksen jälkeen sain jatkaa. Työssäni ajan ja keräilen tavaraa trukilla. Juustoportti on hyvä ja reilu työnantaja ja jaksamista edesauttaa hyvä työporukka.

Hanne halusi ammatin ja varastotyöntekijäksi

Hanne oli porukan kokoava voima, kertoo Sedun opettaja Jaakko Marttila. Vaikka hänellä oli omia henkilökohtaisia haasteita matkan varrella, hän selviytyi loistavasti ja motivaatio oli kohdallaan koko ajan.  Varastoala soveltuu erilaisille ihmisille; on fyysistä työtä, it-painotteista työtä ja koneiden käyttöä. Työajat ovat erilaisia ja voidaan työskennellä ulkona/sisällä. Mielestäni jokainen löytää varastoalasta itselleen sopivia tehtäviä. Ei muuta kuin opiskelemaan, kehottaa Jaakko.

-Motivaatio syntyi siitä, että minulla oli selkeä tavoite, halusin ammatin ja halusin varastotyöntekijäksi, sanoo Hanne. Omasta itsestä on paljolti kiinni, miten opiskelu luistaa. Jos itse on negatiivisella asenteella, se saattaa syödä toistenkin motivaatiota.

Tottakai, opiskelu oli välillä raskasta omalla tavallaan, kun kotona odotti kolme pientä lasta. Laitoin asiat kuitenkin tärkeysjärjestykseen. Vuosi opiskelua ja sen jälkeen pääsen työelämään. Koulutuksen alkupuolella jouduin leikkaukseen, mutta kaikki pitää ottaa vastaa mitä elämä tuo. Käytin sairausloman hyödyksi ja tein tehtäviä kotona. Tämä helpotti koulutuksen loppupäässä. Ei tarvinnut ottaa loppukiriä.

Mietitkö alan vaihtoa tai haluat uuden ammatin. Tilaisuutesi on nyt! Kurkkaa tästä lisää!