-Tykkään tehdä käsillä ja putkityöt ovat mukavia tehdä, sanoo parkanolainen Huuko Niskala, joka opiskelee talotekniikan perustutkinnossa putkitöitä. Tämä on monipuolista hommaa ja kahta samanlaista päivää ei ole. Putkitöiden lisäksi ollaan harjoiteltu vesi- ja ilmanvaihtotöitä. Täällä oppii myös hitsaamaan.

-Ilmajoella on käyty tekemässä halliin patterilinjastoa. Päivän päätteeksi suunniteltiin, mitä osia seuraavana päivänä tarvitaan, ja sitten ne haettiin tukusta. Tulossa on tehtäväksi myös kattila-asennus. Mielenkiinto pysyy yllä, kun kohteet vaihtuvat.

-Käytännössähän näitä töitä tehdään ja niin mielestäni pitääkin. Teoriaa ei ole paljoa. Täällä putkipuolella opiskelee noin 20 henkilöä ja meitä on hyvä porukka, huumori lentää.

-Uskoisin, että alalle voi hakeutua, kunhan osaa pitää mittaa kädessä, miettii Huuko. Samaa miettii myös nurmolainen Tuomas Harviala. – Alalle voi mielestäni tulla ilman, että tarvitsee olla mitään erityisosaamista, sanoo Tuomas. Minua veri veti alalle ja tykkään tehdä kaikenlaista. Opiskelu on ollut ihan mukavaa.

-Hanan asennushommissa on myös isokyröläinen Eetu Niemi, joka tykkää, että nämä ovat mukavia hommia. Myös kalustus on helppoa hommaa. Mielenkiintoista ja monipuolista. Sain tietoa koulutuksesta opoilta ja kavereilta ja sitten päätin hakeutua opiskelemaan. Ollaan asennettu myös ilmastointiputkistoja, lattialämmitystä, tehty viemäröintiä ja putkihommia.

Sinustakin rakennusalan ammattilainen?

hanatöitä_700x590.jpg

niemi_700x590.jpg

 

käsi_putki_700x590px.jpg