Kiitos ei, siistille sisätyölle

Jenni opiskelee puutavara-autonkuljettajaksi

-Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan haasteita ja en halua mennä siitä mistä aita on matalin, kertoo Jalasjärvellä asuva Jenni Liimatainen. Työmoraalini on vahva. Työ ei saa olla liian helppoa, että siinä viihtyy. Siksi valitsin puutavara-autonkuljettajakoulutuksen. Tällä alalla haasteita riittää. Vauvaloman jälkeen halusin parantaa ammattitaitoa ja päätin, että isot tiet vaihtuvat kinttupolkuihin.

-Olen suorittanut aikaisemmin logistiikan perustutkinnon ja ajanut CE-kortin. Olen suorittanut myös maarakennusalan opintoja. Olen ajanut mursketta, turvetta ja metsäteollisuuden sivutuotteita. Koneiden käyttötaitoakin löytyy jonkin verran. Turpeen ajoissa sai rymytä ja pidän myös likaisista hommista, naurahtaa Liimatainen.

Vastuun ottaminen on hyvä asia, kun tarkoituksena on työllistyä

-Opiskelu täällä Sedussa on tosi kivaa. Käytännön tekemistä on paljon ja opiskelu on vapaampaa ja vastuullisempaa. Aikuisena opiskellessa opettaja ei ole koko ajan vahtimassa, vaan pitää ottaa itse vastuu siitä, että työt hoituvat. Vastuun ottaminen on hyvä asia, kun tarkoituksena on työllistyä. Minulla on työhistoriaa takana, joten vastuun ottaminen sujuu luonnostaan.

-Toivon että pääsen opiskelun aikana myös hitsaamaan. Siihen tarvitsen lisää harjoitusta. Vaikka huoltotyöt eivät sinänsä kuulu kuljettajan työhön, koen huoltotöiden opiskelun hyödylliseksi. Sitä on hyvä osata vaikkapa vikojen paikantamiseen.

-Raakapuun kuljetus vaatii otetta ja asennetta. Ilman oikeaa asennetta tässä työssä ei pärjää.  Fyysisestä voimasta on hyötyä tässä ammatista, mutta ilman sitäkin pärjää. Esimerkiksi ketjut ovat tosi painavia ja naisena pitää järkeillä hieman enemmän, miten työn saa tehtyä.

Kannustan kokeilemaan alaa, jos mielenkiintoa ja motivaatiota löytyy. Taidot tähän työhön eivät tule yhden yön aikana, vaan opiskelu vaatii sinnikkyyttä.

Lokakuun tyttö - Jenni

Hyväntekeväisyystyö on lähellä Jennin sydäntä ja hän poseeraa MK-naisten kalenterissa lokakuun tyttönä. -Olen ollut puuhanaisena maarakennus ja kuljetusnaiset ry:n kalenterin tekemisessä, joka kerää varoja lasten ja nuorten mielenterveystyön tukemiseen Lastenklinikoiden kummit ry:n kautta, kertoo Liimatainen. Viime vuonna keräsimme kalenteriprojektilla 58 700 euroa. Aloitimme kuvaukset 24 vapaaehtoisen naisen voimin. Omasta porukasta löytyi hyvä kuvaaja ja kaikki työ katettiin sponsori rahoituksella ja yhteistyökumppaneiden tuella. Vaatteet kansikuvaukseen meille sponsoroi Dimex ja Kiviniityn autohuolto.

Mikä on MK-naiset ry?

Maarakennus- ja kuljetusalan naiset ry on vuoden 2018 alussa perustettu yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on tuoda maarakennus- ja kuljetusalan naisia yhteen ja ajaa yhdistyksen kautta näiden alojen naisten etuja. Tarkoituksensa toteuttamiseksi järjestämme erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joiden tuotot ohjataan hyväntekeväisyyskohteisiin. Näiden avulla yhdistys saa tehtyä paljon hyvää ja samalla tuo esille sen, miten mahtavaa työtä maarakennus- ja kuljetusalan naiset tekevät!  https://www.mknaisetry.fi/

Sinustakin puutavara-autonkuljettaja?

 

Kuvaaja: Jasmin PohjonenJennin kalenterikuva.jpg

jenni nousee autoon.jpg