Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Roosa ja Johanna odottavat innolla Kurikan Kampukselle muuttoa

-haave kokin ammatista on toteutumassa

-Odotan innolla opiskelun siirtymistä Kauhajoelta uudelle Kampukselle Kurikkaan, kertoo ensimmäistä vuotta kokiksi opiskeleva kuortanelainen Roosa Ala-Nisula. Opettajat ovat kivoja ja Seduun voi tulla opiskelemaan ilman, että osaa mitään, kun vain löytyy intoa ja halua. Asun Sedun Ilmajoen asuntolassa ja kuljen sieltä linja-autolla joka päivä Kauhajoelle. Kun Kurikan Kampus valmistuu, haen sinne  asuntolaan.

-Opiskelu on tuntunut kivalta ja ala tuntuu omalta, miettii Ala-Nisula. Olemme tehneet ruoka-annoksia, jälkiruokia, pilkkoneet kasviksia ja välillä valmistamme omalle luokalle noutopöydän. Aion suorittaa opiskelun kahdessa vuodessa ja lähdenkin työssäoppimaan tavallista aikaisemmin. Aluksi menen Kurikan yhteiskoululle ja sitten Vanhalle Asemalle. Mukavaa on, että opiskelun voi suorittaa nopeammin ja on mahdollista päästä heti alussa tekemään oikeita töitä.

Saa suunnitella ja valmistaa ruokaa

-Kivointa opiskelussa on ollut se, kun on saanut suunnitella ja valmistaa ruokaa eri teemoilla, kertoo Johanna Haapala Koskenkorvalta. Opettajat ovat suvaitsevaisia ja ottavat hyvin huomioon opiskelijan toiveet. Ruokaa olemme valmistaneet opettajille ja opiskelijoille. Opiskelu on mennyt kivasti ja mukava päästä Kurikan uuteen kampukseen. Innostuin alasta, kun kävin tutustumassa parikin kertaa Sedun Ravintola- ja catering alaan. Mielestäni kokin ammatissa on hyvä olla nopea. Tykkään leipomisesta ja ruoan valmistamisesta. Opiskelu on loppusuoralla ja keväällä valmistun kokiksi. Mahdollista on, että tulevaisuudessa opiskelen vielä toisenkin ammatin.

Roosa_Johanna_netti.jpg