Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Kahvilapalvelut -työvoimakoulutuksen verkko-opiskelijoille kuuluu hyvää

Vaasalainen Marja Nabb suorittaa Sedussa verkko-opiskeluna 15 päivää kestävän Kahvilapalvelut –työvoimakoulutuksen. Koulutus on ollut suosittu, sillä mukana on 30 opiskelijaa.  –On ollut mukavaa opiskella, kertoo Marja Nabb. Verkko-opiskelussa voin valinta koulutuksen mistä kaupungista tahansa, joten koulutuksen järjestäjän ei tarvitse olla asuinpaikastani Vaasasta.

-Olen saanut paljon alan uusinta tietoa. Koulutuksessa on käsitelty mm. erilaisia kahvilaatuja, puhuttu hyvän kahvin kulmakivistä ja opittu erikoiskahvien valmistuksen perusasioita. Keskusteltu on myös teestä ja kaakaosta ja opiskeltu erityisruokavalioita. Suoritin hygieniapassin vuonna 2007, joten hygieniaan liittyvien oleellisten seikkojen kertaaminenkin on tarpeellista. Seuraavaksi tartumme aiheisiin vitriinivallankumous ja palvelun polku.

-Kivaa olisi nähdä opiskelukaverit livenäkin, mutta yhteyttä on pidetty Teamsissä olevan keskustelupalstan kautta. Sitä kautta olen saanut myös heti vastauksen, jos on ollut jotain ongelmia.

-Olen toiminut ravintola-alalla vuodesta 2002 lähtien. Töitä olen tehnyt baareissa ja ruokaravintoloissa. Kahvilassa olen ollut töissä vuoden verran, josta kahvilatoiminta on tullut tutuksi.

–Verkkokoulutus päättyy ensi viikolla ja jatkan vanhassa työpaikassa osa-aikaisena, kokoaikaisuuden sijasta, koska korona on koetellut kaikkia ravintola-alan yrityksiä.

-Etäopiskelussa on mukavaa, kun pystyy kotoa käsin opiskelemaan. Syksyllä aion katsoa mitä uusia alan verkkokoulutuksia on tarjolla, kertoo opiskelusta innostunut Marja Nabb.

 

Haastattelu tehty kesäkuussa 2020