Ensimmäiset baarimestarit valmistuvat Sedusta

”tulee hyvä mieli, kun on osannut tehdä asiakasta miellyttävän juoman”

Asiakaspalvelu on ehdottomasti se mistä tässä työssä tykkään, kertoo baarimestariksi valmistuva seinäjokelainen Kaisu Santala. Lähdin Seduun suorittamaan ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta baarinosaamisalaa, koska erilaisten juomien teossa saa toteuttaa itseänsä asiakkaan pyytäessä ”jotain kivaa juomaa”. Asiakas tulee toistekin, kun hänet saa tyytyväiseksi ja osannut tehdä häntä miellyttävän juoman.

-Baarimestarin koulutukseen päädyin tehtyäni kuusi vuotta keikkatyötä eri festareilla, sanoo Santala. Baarimestarin ammatti on ollut haaveenani monta vuotta. Työssä tapaa monenlaisia ihmisiä ja kahta samanlaista työpäivää ei ole. Tykkään tehdä työtä pienen paineen alla eli ihan kiva, kun on välillä vähän kiire. Työvuorot painottuvat viikonloppuun, ilta- ja yöaikaan. Toisaalta sitten viikolla on vapaata ja ihmisen viikonloppu voi olla myös keskiviikko ja torstai.

Opiskelumotivaatio on ollut korkealla ja sain opiskelusta paljon irti. Minua kiinnostaa oluet ja miedot alkoholijuomat ja haen niistä uutta tietoa netin kautta. Ryhmämme koostuu eri-ikäisistä ihmisistä n. 20-45 vuotiaista. Nuorilla on annettavana tuoretta näkemystä, miten baareissa toimitaan ja ”äiti-ihmiset” tuovat muunlaista kokemusta. Olemme hioutuneet hyvin yhteen.  Joskus ehkä jatkan vielä opiskelua.

Hyvä baarimestari osaa myös markkinoida juomia

-Tällä hetkellä olen työpaikalla oppimassa Holy Smokessa ja tykkään olla täällä töissä. Minut on otettu tasavertaisena joukkoon ja saan tehdä samoja töitä kuin muutkin. On tärkeää tuntea itsensä tasavertaiseksi. Valmistumiseni jälkeen jään todennäköisesti tänne töihin.

Teen viikonloppuisin työvuoroja myös Rytmikorjaamolle. Usein esiintyjästä pystyy päättelemään minkälaisia juomia asiakkaat tilaavat.  Alkoholittomien drinkkien kysyntä on kasvanut koko ajan. Tilattavaan juomaan vaikuttaa myös se, miten baarimestari osaa juomia markkinoida.

Kiinnostaako baarimestarin työ?

Santala_700x590px.jpg