Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tulevat kokit Ville, Eero ja Arttu pitävät tempoilevasta rytmistä

-käsillä pitää saada tehdä töitä

Rytmikorjaamon takahuoneessa on vilskettä, kun ruoka-alan opiskelijamme saivat upean mahdollisuuden hoitaa syyskuussa pidetyn Hyvän johtamisen foorumin tarjoilut ja ruoat.

Esivalmisteluja on tehty Törnäväntien opetusravintolassa jo etukäteen. Kaikki on suunniteltu tarkasti, jotta ruoka on valmiina ajoissa ja se pystytään tarjoilemaan minuutilleen pöytiin. Vieraat saavat nauttia mm. savumuikkumoussea, minihampurilaisia, punajuuripateeta ja tyrni-pannacottaa.

Tulevat kokit Ville, Eero ja Arttu ovat selvästi tyytyväisiä, kun Rytmikorjaamon ”keittiössä” tapahtuu ja saa olla mukana tempoilevassa rytmissä.

-Mä en halua istua pulpetissa, vaan tehdä käsillä töitä, tuumaa ilmajokinen Ville Niemelä. Ruoan tekeminen on aina kiinnostanut ja jo yläasteella opin tekemään erilaisia ruokia. Kotona valmistan usein Thaimaalaista ruokaa. Tällä alalla työssäoppimispaikkoja löytyy helposti ja varmasti myös työpaikkoja.

Eero Oivanen Seinäjoelta on tykännyt opiskella Sedussa. – Täällä on hyvät opettajat, sanoo Eero. Ala on kiinnostanut minua jo pienestä pitäen.

-Aloitin Sedussa opiskelun ensiksi talotekniikka-alalla, mutta vaihdoin kokkiopintoihin, koska tykkään laittaa ruokaa, kertoo Arttu Myllykoski Lapualta. Täällä on mukava opiskella ja saa paljon tietoa alasta.

Kokkiohjelmia TV:stä pojat eivät juurikaan seuraa. –Ne eivät anna normaalia kuvaa kokin arjesta, miettii Arttu. Ne on tehty vain kansan viihdyttämiseksi. Meitä kolmea kiinnostaa ammattikokin lisäksi myös ICT-ala. Armeijan jälkeen sitten katsotaan mihin päädytään. Mikä tietää, vaikka perustaisimme yrityksen.

 

Mielenkiintoinen ala kaiken kaikkiaan! Haluaisitko sinäkin mukaan?