Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Kone- ja metallialalta löytyy työpaikka

Keväällä 2013 koneistajiksi valmistuneet lapualaiset Teppo Korpela (18), Topias Korpi (18) ja Valtteri Ritamäki (18) olivat tyytyväisiä alavalintaansa.

- En edes tiennyt, mitä koneistus on, mutta päästiin kokeilemaan manuaalisorvia yläasteella, ja se vaikutti mukavalta, muistavat Teppo Korpela ja Topias Korpi alavalintaansa.
- Olin sorvannut joskus, mutta kun pääsin eka kerran näkemään, kuinka paljon pajassa on tekniikkaa, kiinnostuin heti. Koneistus on pääasiassa tosi siistiä ja tarkkaa työtä koneilla, kertoo Valtteri Ritamäki.

(Kuva: Teppo Korpela (vas.) Valtteri Ritamäki ja Topias Korpi.)

Kiinnostus vain syveni osaamisen karttumisen myötä, koska nuorten mielestä kone- ja metallialalla pystyy lyhyessä ajassa  oppimaan paljon, ja osaamisesta mielenkiintoisimmaksi nousee 3D-mallintaminen.
 
Koneiden, työkalujen ja menetelmien jatkuva kehittyminen pitää mielenkiinnon yllä.
- Koulutuksen jälkeen voi suuntautua monenlaisiin töihin. Tässä kehittyy tosi nopeasti ja muissa kuin mittatarkoissa töissä voi tehdä luovasti töitä. Metallialalla pystyy tekemään kaiken, mitä keksii, esim. bändin logon, kynttilänjalan, numerokylttejä, kuvailevat Korpela ja Ritamäki.

Työssäoppiminen ratkaisee

Lapualla ja Härmänmaalla on paljon alan yrityksiä, ja jokainen opiskelija todennäköisesti saa töitä, päättelevät nuoret miehet.
- Työssäoppimispaikat ovat ratkaisevia, koska siellä pääsee osoittamaan taitonsa ja tapansa, nuoret toteavat.

Työssäoppimispaikkoja ei opiskelijoiden mukaan ole vaikea löytää. Lähialueella on runsaasti metallialan yrityksiä, joihin pääsee hyvin työssäoppimaan ja joiden kanssa Sedu tekee tiivistä yhteistyötä.

- Etelä-Pohjanmaalla teknologiateollisuuden yritysten työllisyystilanne on hyvä, ja se poikkeaa edukseen maan yleisestä trendistä. Työssäoppimispaikkoja on ollut hyvin tarjolla, mikä vahvistaa käsityksen. Pk-yritykset sopeutuvat ja joustavat, uskoo vastuuopettaja Arto Lammi.