Lähihoitajasta varastonhoitajaksi

-Aloitin työt SaVe-logistiikalla koulutussopimuksella, josta jatkoin oppisopimuksella tutkinnon tekemistä, kertoo ilmajokinen Päivi Lampen. Suoritan Sedu Rengonharjulla logistiikan perustutkintoa, varastopalvelujen osaamisalaa, valmistun varastonhoitajaksi. Reilun vuoden olen tehnyt töitä ja opiskellut samalla. Enää ei ole kovin paljon näyttöjä jäljellä. Oppisopimusopiskelussa on lähipäiviä, mutta täytyy jaksaa opiskella myös vapaa-ajalla, se sopii minulle, koska ei tarvitse istua koulussa niin paljoa ja saa palkkaa koko ajan. Kun on monta rautaa tulessa, saattaa välillä tulla ”kaaosviikko”, kun kaikki osuu samalle ajalle työt, harrastusmenot ja opiskelu. Mutta pääasiassa opiskelua on sopivasti. Olen ollut oikein tyytyväinen koulutukseen ja opettajat ovat loistavia.

-Ajattelin, että minulle sopii sellainen työ, jossa saa hikoilla ja viedä tavaraa ja on aika haipakkaa. Varastotyö on yllättänyt minut positiivisesti siltä osin, että se on paljon monipuolisempaa kuin olin ajatellut. Nyt olen löytänyt sellaisen ammatin, josta tykkään ja mikä minulle sopii. Lisäksi työkaverit ovat mukavia. Toivon, että tästä tulee loppuelämäni ammatti.

-Harrastan painonnostoa ja olen kilpaillut parisen vuotta SM-tasolla. Piirinmestaruuskisoissa voitin kultaa ja tein 9 kg tulosrajan MM-kisoihin, mutta en ole lähdössä kisaamaan. Kovia nostajia löytyy Suomesta, he saavat mennä. Harrastus pitää hyvin myös työkykyä yllä.

-Aikaisemmin tein lähihoitajan töitä. Kyllästyin pätkätyöhön ja vaikka lopulta sain vakituisen paikan, vuorotyö ei oikein sopinut minulle ja henkinen kuormitus työssä oli kova. Kyllä minä sovin enemmän ”pakastinpuolelle” eli sisälogistiikkaan, naurahtaa Lampen.

- SaVe-logistiikalla työskentelen päivittäin trukilla, teen keräilyä, tavaran vastaanottoa ja hyllytystä sekä pakkaan tavaraa lavoille lähettämistä varten.

 

Haastattelu tehty kesäkuussa 2022