Maarakennusala kiinnostaa

Seinäjokinen Samuel Krekola aikoo seurata ukin ja isän jalanjälkiä ja jatkaa perheyritystä. Samoin opiskelukaveri jalasjärvinen Jani Kuusisto tähtää yrityksen jatkajaksi. Molemmat pojat opiskelevat Sedussa maarakennuskoneenkuljettajaksi toista vuotta.

-Ensimmäinen kokeilu kaivinkoneella on tapahtunut siinä yhdeksän vuoden ikäisenä, muistelee Samuel. Opiskelu tuntuu mukavalta, kun täällä pääsee tekemään ja kaikki kaivinkonehommat ovat mielenkiinnon kohteeni. Tällainen opiskelu sopii mulle, kun ei oo niin paljon lukuaineita kuin yläasteella.

-Alalla on hyvä työllistymisprosentti, mikäli oppii kaivinkonetta käsittelemään, miettii Samuel alan hyviä puolia. Ja jos miettii perusraksan ja kaivinkonekuskin välillä, niin se ero on, että talvella kun on 30 astetta pakkasta, saa istua lämpimässä hytissä. Jos yhtään konehommat kiinnostaa, niin tänne vain opiskelemaan!

-Me ollaan kuorittu pihoja auki ja laitettu uudet maa-ainekset ja putket koulun piha-alueelle, kertoo Jani. Tänään on vuorossa ojanperkaus. Maarakennuskoneenkuljettajan ammatti vaatii monipuolisuutta, rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä, pohtii Jani alan vaatimuksia. Alalla tarvitaan paljon uusia työntekijöitä. Sedussa olen oppinut uusia asioita ja opet on ihan mukavia.

Katso maarakennusalan koulutukset