Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Maarit valmistuu kokiksi ja osaa myös tarjoilun

Ikinä ei ole liian vanha vaihtamaan alaa ja toteuttamaan haaveitaan

Seinäjokinen Maarit Viitanen opiskelee kokiksi ja suorittaa myös ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osaamisalasta annosruokien ja juomien tarjoilun osan. – Olin töissä kaupan alalla noin 20 vuotta, mutta olkapää ei kestänyt siinä hommassa, joten hakeuduin opiskelemaan. Seduun tullessa olo on tervetullut alusta asti ja neuvoja on saanut aina tarvittaessa sekä opettajilta että opiskelijakavereilta.

Kokkiopiskelijoiden ryhmässä on sekä nuoria, että aikuisia opiskelijoita, mutta tarjoilijaryhmässä olen ainut aikuisopiskelija. Nuoret ovat ottaneet minut hyvin mukaan omaan porukkansa ja tykkään opiskella Sedussa. Ikinä ei ole liian vanha vaihtamaan alaa ja toteuttamaan haaveitaan. Ei saa jäädä miettimään, vaan pitää toimia.

-Töitä on tällä hetkellä tarjolla mukavasti ja omasta osaamisesta on hyvä olla paperit, se auttaa löytämään hyvän työpaikan. Tiimityöskentely on tässä työssä tosi tärkeää. Kokkien pitää osata toimia salin työntekijöiden kanssa samanaikaisesti, jotta asiakkaille saadaan ruoka pöytään yhtä aikaa.

-Minulle opiskelu on antanut lisävirtaa, kun uudet haasteet ovat edessä, kertoo Maarit. Suunnitelmissani on myös jatkaa opiskelua jossain vaiheessa, suorittaa ammattitutkinto tai syventää alan opintoja. Haaveena on myös keittiömestarin ammatti. Vapaa-ajalla teen ruokaa ja leivon sekä harrastan liikuntaa ja käsitöitä.

Kurkkaa keittiömestarin koulutus

Kurkkaa kaikki ravitsemisalan koulutukset