Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tuomenmäki valmistuu Sedusta jakeluautonkuljettajaksi

-lukihäiriö ei ole rajoittanut Mikan opiskelua

Mika Tuomenmäki Laihialta on lähtenyt maailmalle jo 9-vuotiaana ja elättänyt aluksi itsensä keittiöhommissa. Uravalmennuksen kautta hän päätyi Seduun jakeluautonkuljettajakoulutukseen. Opiskelun myötä hän saa C-ajo-oikeuden, kuljettajan ammattipätevyyden ja kortteja mm. työturva, tieturva, trukki ja ADR-perus/yhdistetty. Lukihäiriön hän ei ole antanut olla opiskelun tiellä.

-Täällä Sedu Vaasassa on tosi hyvä yhteisö, kertoo Tuomenmäki kuulumisia. Välillä meillä on yhteisiä teoriatunteja rekkakuskeiksi opiskelevien kanssa ja niinä päivinä tulee ehkä liiankin paljon uutta tietoa. Opettajat ovat tosi joustavia, kun jotain kysyy, asia selvitetään ymmärrettävästi. Olen tehnyt lukiseulatestin ja tuloksen perusteella voin osallistua aikarajoittamattomaan Trafin ajoteoriakokeeseen. Työssäoppimisjaksolle haluaisin Schenkerille, koska olen ollut siellä aikaisemminkin töissä.

Tuomenmäki on aina uskaltanut tarttua työhön kuin työhön tehokkaasti. –Olen työskennellyt mm. ravintoloissa, yksityisyrittäjänä grillissä, kirvesmiehenä, metallialalla ja autojakin osaan korjata, hymyilee Tuomenmäki. Kipinä kuljetusalalle syntyi työskennellessäni huonekalualalla, kun isännät peruuttivat autojaan huonekaluliikkeen lastauslaiturille ja homma ei meinannut sujua. Pyysin saada peruuttaa auton itse. Hyppäsin rattiin ja peruutin sen kerrasta laituriin.