- Tykkään hirmuisesti, kiteyttää Tiina Ahonen ajatuksensa yrittäjyydestä.

Tiina aloitti 2019 tammikuussa opinnot Sedun tekstiili- ja muotialan opiskelijana, ja hänellä oli jo aloittaessaan oma alan yritys. – Tulin kouluun sillä ajatuksella, että vaikka olen ommellut aina, niin aina voi myös oppia uutta. 

Tiinan yritys on vaihtoehtoisia vaatteita, koruja ja asusteita valmistava ja myyvä Poison O'Clock. Työtilat Tiinalla on kotona ja hän kiertää myyntitapahtumia, minkä kokee hyvin palkitsevana. – Korona tosin toi tähän muutoksia.

Tiinan tarkoituksena on jatkaa yrittäjänä myös opintojen jälkeen ja hankkia mahdollisesti työtilat muualta. Sekä keskittyä yhteen asiaan, poisonoclockiin. Tämä työteliäs nainen kun tekee tällä hetkellä opintojen ja oman yrityksen pyörittämisen lisäksi myös toista työtä. Koronan sanelemaa - hän on ollut ompelemassa suojatakkeja Lapualla Santala Printillä.

Tiinan mielestä parasta yrittäjyydessä on erityisesti hänen alallaan se, kun saa toteuttaa itseään. Yleisesti ottaen parasta on vapaus – voi tehdä työtä silloin kun haluaa. – Ei tosin voi olla esimerkiksi siten, että enpäs tee tällä viikolla töitä ollenkaan, mutta voin aloittaa työpäivän vaikkapa klo 10, jos haluan, enkä välttämättä heti klo 8, Tiina tarkentaa. – Tosin mies kyllä joskus huomauttelee, kun illalla telkkaria katsoessamme kokoan samalla sohvan nurkassa korutarvikkeita ja teen töitä.

Onko Tiinalla terveisiä yrittäjyyttä harkitseville? – Ota asioista selvää, ns. silmät sidottuina ei kannata lähteä matkaan, mutta kyllä jos yhtään asiaa miettii, niin kannattaa ryhtyä. Kävin itse yrittäjyyskurssin ja Into Seinäjoki on ollut myös hyvänä apuna. Seinäjoella on kyllä hyvät mahdollisuudet yrittää, Tiina kehuu.

 

Lue lisää muoti- ja tekstiilialasta

punamustahiuksinen_nainen_Tiina_Ahonen_700x590.jpg
Tiinan mielestä parasta yrittäjyydessä on vapaus ja hänen alansa yrittäjyydessä erityisesti se, että saa toteuttaa itseään. 

punamustan_korsetin_yksityiskohtia_700x590.jpg
Kestää lähempääkin tarkastelua - yksityiskohtia Tiinan mittatilausompelijan opintojensa aikana valmistamasta korsetista.