Puuala on lähellä Oliverin sydäntä

-haaveena käsityönopettajan ammatti

Ylioppilastutkinnon jälkeen Oliver Mäntylä hakeutui opiskelemaan Sedu Kurikkaan puualaa. -Tämä ala on ollut aina lähellä sydäntä, kertoo puuteollisuuden perustutkintoa, puuseppä suorittava Mäntylä. Asiakastyönä teen tällä hetkellä kaappeja Steiner-koululle. Kaapit alkavat olla jo lähes valmiit, hieman pintakäsittelyä vielä ja kokoonpanoliimaukset. Myös CNC-koneella olen tehnyt hommia ja se kyllä helpottaa työtä. Työn alla on myös muita asiakastöitä kuten levitettävä vuodesohva ja erilaisia puisia kuppeja.

Oliverin opiskelupäivät koostuvat pääasiassa käytännön töistä. -Ylioppilastutkinto lyhentää opiskeluaikaani, koska YTO-aineet luetaan hyväksi, kertoo Mäntylä. Opiskelupäivä alkaa aamu kahdeksalta ja päättyy kello 14-15 aikoihin. Täällä pääsen tekemään juuri sitä mistä tykkään ja täällä on hyvät puitteet opiskella. Tulevaisuuden suunnitelmissani on, että hakeutuisin käsityön opettajaksi, sanoo Mäntylä.

-Oliver käy myös muutamia teoriaopintoja läpi, jotka eivät kuulu lukioaineisiin, kuten esimerkiksi kestävää kehitystä ja opiskeluja- ja urasuunnitteluvalmiuksia kertoo Sedun lehtori Petteri Anttila. -Sedu Kurikassa puualalla on nykyaikaiset tilat ja oppimisympäristöt. Kestävä kehitys on osa työpäiväämme. Puualalla työsalissa tuleva puru ja ym. puumateriaali menevät briketiksi ja sitä kautta hyöty käyttöön. Opinnot pitävät sisällään esimerkiksi materiaali tuntemusta ja käyttöä sekä pintakäsittelyä ja koneiden käyttöä.

Katso puualan koulutukset

Juttu kirjoitettu tammikuu 2021
Oliver_700x590px.jpg