Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Oma polku – opiskelijoiden huima kehitys

Tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijoista valmistuu ICT-asentajia. Seinäjoen Kirkkokadulla ensimmäisen vuoden opiskelijat toimivat niin kuin oikeissa töissä – projektista projektiin.

logo_yrittajyys.png

Alan opettajat Vesa Alatalo, Marko Hietamäki ja Heino Kivimäki hyödyntävät täysillä Oma polku -metodiikkaa: opinnot koostuvat isoista kokonaisuuksista, opiskelijat arvioivat jokaisen projektin alussa osaamistasonsa, pienryhmien kokoonpanot vaihtuvat usein, osaamista jaetaan. Teoria ja tekeminen etenevät lomittain: punainen lanka on mietittynä koko kolmeksi vuodeksi.

Sasu Jyläskoski (kuvassa vasemmalla) ehti aloittaa ja keskeyttää monen alan opiskeluja. Ammattistartin kautta hän löysi oman paikkansa:
- Koko käytännönläheinen opiskelusysteemi on tosi fiksu. Me tehdään töitä jatkuvasta mutta silti meillä on rento meininki. Tämä on mulle paras tapa oppia, eikä poissaoloja ole juuri ollenkaan.

Vesa Alatalo (kuvassa keskellä) näkee jo tuloksia: käytännönläheinen työtapa innostaa jokaista. Ja innostuneimmat saavat heikommat ja haluttomatkin mukaansa.
- Opettajan, ohjaajan on tultava avoimena opiskelijoiden keskelle – ja hänen on annettava kaikkensa, kiteyttää Alatalo.

Taidot mitataan tapahtumissa ja tuotteissa

- Järjestettiin 0-budjetilla ICT-opiskelijoiden LAN-tapahtuma, jossa vastattiin peleistä ja järjestelmistä, puhuttiin sponsorit. Yrittäjyyskasvatuskonferenssissa ylläpidettiin atk-laitteet. Kolmasluokkalaiset toimivat konffassa työnjohtajina ja rekrytoivat meitä projekteihinsa mukaan. Toukokuussa osallistutaan SeduFestiin. Nyt kootaan, testataan ja myydään HTPC-pikkutietokoneita kotiteatterikäyttöön. Niihin on hankittu osat, kun ensin kilpaa etsittiin edullisin ja sopivin toimittaja, kertoo Pekka Jokiaho (kuvassa oikealla) opinnoistaan.

- Projektit kasvavat osaamisen myötä. Toisena opiskeluvuonna kehitetään ohjelmointitaitoa ja pyritään tuotteistamaan ideoita, lupaa Vesa Alatalo.