Vaasalainen Pasi opiskeli varastonhoitajaksi

-Toimin varastonhoitajana Käyttöautolla rekkapuolella Vaasassa ja hoidan sen varastoa ja kaikkea siihen liittyvää, kertoo Pasi Lindroos. Työ on monipuolista. Otan aamulla vastaan lähetyksiä ja suoritan tavaran vastaanoton ja hyllytän tuotteet oikeille varastopaikoille ja keräilen tuotteet esimerkiksi asiakastilausten mukaan. Koko päiväksi riittää hommaa ja varastossa on paljon myös kehityskohteita, joten suunnittelen ja toteutan varastoa toimivammaksi.

-Parisen vuotta mietin, että mitähän sitä myöhemmällä iällä rupeaisin tekemään. Olen koko ikäni tehnyt kiireistä toimistotyötä. Työasiat jäivät usein vaivaamaan pään sisälle myös vapaa-ajalla. Ja siihen ei oikein pystynyt vaikuttamaan.

-Lähdin etsimään jotain uutta ja tutustuin muutamaan työpaikkaan. Jotenkin vain varastotyö rupesi kuulostamaan mielenkiintoiselta monipuolisuutensa vuoksi. Tutustuin työhön tarkemmin ja hain koulutukseen. En ole päivääkään katunut. Otin opintovapaata silloisesta työstäni ja rahoitus järjestyi työllisyysrahaston kautta. Opiskelin Sedussa Ilmajoella ja valmistuin logistiikan perustutkinnosta varastonhoitajaksi keväällä 2022. Opiskeluun meni reilu vuosi. Kun valmistuin sanoin itseni irti silloisesta työpaikasta.

-Opiskelun aikana tuli paljon uusia asioita. Parasta oli se, että pääsi tekemään asioita käytännössä kuten trukilla ajoa. Asun Vaasassa ja kuljin opiskelemassa Ilmajoella, mutta tunnin koulumatka ei tuntunut pahalta. Työssäoppimassa olin maahantuontiyrityksessä Vaasassa, jossa sain tehdä hyvin monipuolisesti erilaisia varastotöitä.

-Varastoalalla on tosi paljon mahdollisuuksia tehdä erilaisia hommia laidasta laitaan. Jos on työuraa takana ja miettii, vaihtaisiko alaa, niin suosittelen. Aina kannattaa kokeilla. Omalla kohdalla kaikki meni ihan nappiin. Olen tyytyväinen tällä hetkellä ja ehkä toimin tässä työssä eläkepäiviin asti.

-Vapaa-aikani kuluu reserviläishommissa, kertoo Lindroos. Yhdistin kaksi rakasta harrastustani, reserviläistoiminnan ja valokuvauksen. Tästä syntyi Ressukuva. Toimin myös Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) viestijänä. Toinen harrastukseni liittyy minigolfiin, jota harrastan yhdessä avovaimoni kanssa.

 

Haastattelu tehty toukokuussa 2022