TYÖNTEKIJÄ, YRITTÄJÄ JA OPISKELIJA

Rebekka Bwanga-Koba on 27-vuotias, Turusta kotoisin oleva, äskettäin Seinäjoelle muuttanut nuori nainen, joka työskentelee arkipäivisin verotoimistossa ja toimii sivutoimisesti yrittäjänä Leidit Brunssilla -nimisessä yrityksessä. Leidit Brunssilla järjestää tapahtumia eri aiheisiin liittyen, keräten samanhenkiset naiset saman katon alle nauttimaan samalla ihanista tarjoiluista. Tavoitteena on auttaa naisia voimaan paremmin, tavoittamaan unelmansa, kehittää itseään sekä antaa mahdollisuus erittäin tärkeään verkostoitumiseen.

 - Päätyössäni en pääse toteuttamaan luovuuttani, joten tästä syystä päätin perustaa sivutoimisena yrityksen viime vuoden alussa, kertoo Rebekka.

 

KOULUTUKSESTA TUKEA YRITTÄJYYTEEN

Hän alkoi tutkia yrityksen perustamiseen liittyviä koulutuksia ja opiskelumahdollisuuksia Seinäjoen alueella ja päätyi suorittamaan meille Yrittäjän ammattitutkintoa. 

- Koin, että tämä koulutus tukisi todella hyvin aloittelevaa, sivutoimista yrittäjää joustavan ohjelman vuoksi, eikä se vaatisi liikaa aikaa omasta arjesta, jonka vuoksi se ei haittaisi päätyötäni, sanoo Rebekka.

Vallitseva koronatilanne on vaikuttanut valitettavasti myös Rebekkan yrityksen toimintaan negatiivisesti. Hän onkin iloinen kertoessaan päätyön jatkuvan normaalisti. Myös koulutuspäiviin osallistuminen on jäänyt vähälle koronan vuoksi ja hänelle tuli tilanteen vuoksi tarve keskustelulle, koska hän ei ollut enää perillä siitä, mitä kaikkea pitää suorittaa ja tarvitsi tukea liiketoimintansa kehittämiselle.

- Sain nopeasti tapaamisen sovittua Teppo Tiittasen kanssa, jonka jälkeen olen taas paljon viisaampi. Oma liikeidea, palvelujen tuotteistaminen ja kokonaiskuva yrittäjyydestä on selkiytynyt koulutuksen aikana, kertoo Rebekka.

 

POSITIIVINEN ASENNE

Rebekkalta löytyy vahva palo ja innostus yrittäjyyttä ja hänen keksimäänsä liikeideaa kohtaan. Tällä hetkellä päätyö vie kuitenkin suurimman osan päivästä ja hän on päättänyt jättää yritysasiat loppuvuodeksi vähemmälle koronatilanteen vuoksi. Kysyntä on kuitenkin kova ja Rebekka odottaa malttamattomana ensivuoden alkua, että saa taas yrityksen toiminnan kunnolla vauhtiin.  

- Opiskeluun aion ehdottomasti keskittyä vielä loppuvuodesta. Tämä kuitenkin vie vain vähän aikaa ja pääsen nopeasti taas valmistumista kohti, jonka tavoite on asetettu kevätkesälle 2021.

Päättäväisenä naisena Rebekka kuitenkin toteaa valmistuvansa jo aiemmin!