Erikoismaalaus on kivaa

-sattuma vei Sonjan opiskelemaan pintakäsittelyalaa

-Yläasteen jälkeen en ollut ihan varma mikä minusta tulee isona ja lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi, kertoo Sonja Vesterback Seinäjoelta. Olin ehtinyt opiskella parisen kuukautta, kun sattumalta pyörähdin Sedun pintakäsittelyssä tervehtimässä kaveriani. Silloin alkoi tuntumaan siltä, että tämähän vois olla myös mun juttu! Vaihdoin lennosta alaa ja sille tielle olen jäänyt. Huomasin, että halusin tehdä jotain luovaa, maalaamista ja piirtämistä harrastava Sonja kertoo.

-Sedussa oli mukava ja rento fiilis sekä tekevä meininki. Opetus oli hyvää. Opiskelimme käytännön töitä rakennustyömailla ja koululla saimme tehdä koulun omia kohteita ja kokeilla erikoisempia juttuja esim. mukailumaalausta, ootrausta sekä isoja erikoismaalauksia. Itse tykkäsin juuri erikoismaalauksien tekemisestä ja otin sen valinnaiseksi tutkinnon osaksi. Tutkinnon osaan kuului mm. erilaisten välineiden käyttäminen ja mallista maalaaminen. Olen maalannut Marilynin mallista isoksi kuvaksi seinälle. Kauhavan elokuvateatterille maalasin isot erikoismaalaukset, Kauhavalta kotoisin oleva Sonja kertoo.

Alan ammattimyyjä auttaa valitsemaan oikean tuotteen

-Valmistuin Sedusta 2016 ja opiskelu päättyi työssäoppimiseen. Kesätöihin lähdin Värimiehet Oy:lle. Ja täällä jatkan edelleen. Toimin myyjänä ja autan asiakkaita löytämään juuri hänelle sopivat maalit, tapetit ja laatat. Työn parasta antia onkin tyytyväinen asiakas. Usein asiakkaat haluavat myyjän mielipiteen, koska värien ja materiaalien valitseminen on monesti vaikeaa.  Alan ammattimyyjällä pitääkin olla ihmistuntemusta ja kuunnella mistä asiakas tykkää ja auttaa valitsemaan juuri hänelle sopivat tuotteet. Usein kiitosta tulee asiakkailta jälkeenpäin, kun esim. remontti on valmis.

-Pintakäsittelyalaa kannattaa opiskella, jos tykkää tehdä käsillä ja nähdä välittömästi työnsä jäljen. Riippuen mihin ammattiin suuntautuu, niin varmasti yhteistyökyky ja sosiaaliset taidot ovat alalla tosi tärkeitä. Myös fyysinen kunto, varsinkin työskennellessä rakennuksilla. Itse haaveilen vielä jatko-opinnoista.