Tarjoilijaopinnot oppisopimuksella

Sofialle, Fiialle ja Roosalle on yhteistä se, että heillä on takana lukio-opinnot, kokemusta työelämästä ja he ovat töissä Holy Smokessa. Lisäksi tätä energistä ja iloista naistriioa yhdistää Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen oppisopimuksella. Tutkinnon suorittamiseen on mennyt vain puolitoista vuotta.

-Minua kiinnostaisi suorittaa Sedussa vielä baarimestarin tutkinto, kertoo seinäjokinen Sofia Saarenpää. Olen saanut opiskelusta enemmän irti, kun on pohjalla alan työkokemusta. Opinnot tulevat osaksi työtä ja jäävät paremmin mieleen. Opiskelu on ollut rentoa ja mukavaa.

-Oppisopimuksen hyvä puoli on se, että koulussa opittua voi hyödyntää heti käytännössä, sanoo seinäjokinen Fiia Honkaniemi. Jatko-opinnot kiinnostavat minuakin.

-Koulutus on antanut itsevarmuutta omaan tekemiseen, sanoo Roosa Haapasalo Seinäjoelta. Kun opiskelee esimerkiksi erilaisia juomia, niin tietää mitä ne pitää sisällään. Voi seisoa sanojensa takana ja osaa paremmin vastata asiakkaan kysymyksiin.  

Oppisopimus on järkevä tapa yhdistää opiskelu ja työ

-Päätin aluksi vain kokeilla tarjoilijan työtä ja huomasin tosi nopeasti, että tämä on mun juttu, sanoo Roosa.

-Aluksi mietin, hyödynkö oppisopimusopiskelusta, kun olen ollut työelämässä jo hetken, sanoo Sofia. Näin jälkikäteen ajatellen oli hyvä, että lähdin koulutukseen. Töissä karttuu osaaminen ja opinnot lisäävät osaamista ja varmuutta. Oppisopimus on järkevä tapa yhdistää opiskelu ja työ. Ne tukevat toinen toistansa.

Tarjoilijan työ on vaihtelevaa ja mielenkiintoista

-Holy Smoken työilmapiiri on rento ja työporukka on parasta. Myös sen asiakaskunta on mukavaa, kertovat Fiia, Roosa ja Sofia. Asiakas haluaa hyviä kokemuksia ja kylläisyys ei välttämättä ole pääasiassa. Asiakkaat tulevat hyvällä fiiliksellä ja suositellessamme hyvää ruokaa ja viiniä, asiakas ottaa siitä kopin. Ja he mielellään juttelevat muustakin kuin tuotteista.

-Työn hyviä puolia on vaihtelevuus, joka päivä on erilainen, kertoo Roosa. Oppii koko ajan uutta ja se lisää mielenkiintoa. En ole tavannut vielä sellaista ihmistä joka tietää alasta kaiken!

-Nämä naiset ovat energisiä ja hyviä ammattialansa edustajia, toteaa ravintola- ja cateringalan lehtori Eija Kalliokoski. Tutkinnon suorittaminen lisää osaamista, antaa uskallusta jatko-opintoihin ja mahdollisuuksia moneen. Alalla on erilaisia ravintoloita, joissa tarvitaan erilaisia tekemisen taitoja.