Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Opiskelu Sedussa innosti

- Terhi suoritti koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon

Seinäjokinen Terhi Haapoja suoritti Sedussa koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon valmistuen viime keväänä.  - Innostuin opiskelusta niin, että luin samalla avoimessa yliopistossa kasvatustieteitä, muistelee Haapoja opiskelun alkutaivalta. Opiskelu Sedussa ollut ollut erittäin joustavaa ja opiskelun rahoitus järjestyi hyvin. Parasta ovat olleet uudet ystävät ja uuden ammatin saaminen melko lyhyellä opiskeluajalla. Myös onnistumisen hetket opiskelussa ovat jääneet positiivisesti mieleen. Hyvä opettaja osaa räätälöidä kokonaisuuden niin, että jokainen opiskelija tuntee itsensä arvokkaaksi koulutuksen aikana ja sama itseluottamus kantaa myös työssäoppimiseen ja työelämään, muistelee Haapoja tyytyväisenä Sedun opettajia.

 – Kun lähtee perheellisenä aikuisena opiskelemaan, pitää huomioida, että tavallaan koko perhe lähtee opiskeluun mukaan. Se vaatii myös puolisolta ja lapsilta joustavuutta. Parisuhteessa tulee esiin uusia asioita ja muutos on monesti hyväksikin, vaikka aluksi ehkä pelottavaakin. Omien voimavarojen arvioiminen on myös tärkeää, sanoo Haapoja.

- Työssäoppimispaikkoja löytyy melko mukavasti tällä alalla. Työhön hyvin kiinni pääseminen vaatii hyvää ohjausta työpaikalla ohjaajana toimivalta ja sitä pitää myös opiskelijan osata vaatia. Hyvin suoritettu ohjaus kasvattaa opiskelijan ammattitaitoa todella paljon ja hän tekee parhaimmillaan yhden vakituisen työntekijän työt, sanoo Haapoja.

- Työllistymistilanne on tällä hetkellä hyvä ja luotan siihen, työllistyn. Opiskelua haluan jossain vaiheessa vielä jatkaa ja tähtäimessä on opettajuus, sanoo Haapoja.