Elintarvikeala on Tiinan juttu

Kurikkalainen Tiina Kentta on opiskellut Sedussa elintarvikealaa, valmistuen elintarvikkeiden valmistajaksi viime keväänä. – Opiskeluaika meni tosi nopeasti ja opettajat olivat mukavia ja tarvittaessa sai apua, muistelee Kentta.

– Katselin tv:stä Kakkukuningas-sarjaa ja ajattelin, että minusta tulee ”isona” leipuri-kondiittori. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana tutustuimme eri linjoihin ja sitten päätinkin jäädä elintarvikealalle. Syynä oli se, että kiinnostuin erityisesti jäätelön ja makeisten valmistuksesta.

-Opiskeluaikana opeteltiin tekemään suuria määriä ruokia. Me aloitimme tekemällä kermaperunoita ja siitä siirryttiin asteittain vaativimpiin työtehtäviin esim. monta saman kokoista annosta kerralla. Opinnäytetyöni keskittyi jäätelön historiaan ja sen eri valmistusmenetelmiin.

-Opiskeluaikanani olin työssäoppimassa kolmessa eri paikassa. Kurikan S-marketissa tein perushyllytystä ja palvelin asiakkaita. Valiolla pakkasin maitojauhetta. Foodwestissä pakkasin tuotteita ja olin mukana tuotekehityksessä.

-Pääsin osallistumaan Seinäjoen Taitaja 2016 –kilpailuun, jossa elintarvike oli näytöslajina, kertoo Kentta. Kilpailu kesti kolme päivää ja sinä aikana valmistin erilaisia ruokia kuten kasvissosekeittoa, uunijuureksia, lihapullia ja pannacottaa. Sijoitun neljänneksi. Kokemuksena se oli todella hieno. Suosittelen kaikille lähtemistä kisaan mukaan.

Tällä hetkellä Kentta opiskelee SeAMKissa bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi. -Tulevaisuudessa haluaisin töihin elintarvikealan tuotekehitykseen tai voisin perustaa oman yrityksen liittyen jäätelöön. Uskon, että elintarvikealalla töitä riittää jatkossakin.