Elintarvikeala on Tiinan juttu
Kurikkalainen Tiina Kentta on opiskellut Sedussa elintarvikealaa, valmistuen elintarvikkeiden valmistajaksi viime keväänä. – Opiskeluaika meni tosi nopeasti ja opettajat olivat mukavia ja tarvittaessa sai apua, muistelee Kentta.
– Katselin tv:stä Kakkukuningas-sarjaa ja ajattelin, että
minusta tulee ”isona” leipuri-kondiittori. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana
tutustuimme eri linjoihin ja sitten päätinkin jäädä elintarvikealalle. Syynä
oli se, että kiinnostuin erityisesti jäätelön ja makeisten valmistuksesta.
-Opiskeluaikana opeteltiin tekemään suuria määriä ruokia. Me
aloitimme tekemällä kermaperunoita ja siitä siirryttiin asteittain vaativimpiin
työtehtäviin esim. monta saman kokoista annosta kerralla. Opinnäytetyöni
keskittyi jäätelön historiaan ja sen eri valmistusmenetelmiin.
-Opiskeluaikanani olin työssäoppimassa kolmessa eri
paikassa. Kurikan S-marketissa tein perushyllytystä ja palvelin asiakkaita.
Valiolla pakkasin maitojauhetta. Foodwestissä pakkasin tuotteita ja olin mukana
tuotekehityksessä.
-Pääsin osallistumaan Seinäjoen Taitaja 2016 –kilpailuun,
jossa elintarvike oli näytöslajina, kertoo Kentta. Kilpailu kesti kolme päivää
ja sinä aikana valmistin erilaisia ruokia kuten kasvissosekeittoa,
uunijuureksia, lihapullia ja pannacottaa. Sijoitun neljänneksi. Kokemuksena se
oli todella hieno. Suosittelen kaikille lähtemistä kisaan mukaan.
Tällä hetkellä Kentta opiskelee SeAMKissa bio- ja elintarviketekniikan
insinööriksi. -Tulevaisuudessa haluaisin töihin elintarvikealan
tuotekehitykseen tai voisin perustaa oman yrityksen liittyen jäätelöön. Uskon,
että elintarvikealalla töitä riittää jatkossakin.